Šport > Nogomet
27 ogledov

Pred SP v JAR že prvi nemiri na ulicah

1/7
Žurnal24 main
V Južnoafriški republiki so skupine huliganov in nasilnežev s plastenkami ter pločevinkami obmetavale policiste. A vse skupaj je bila zgolj vaja, ki so jo tamkajšnje oblasti izvedle za prikaz medijem.

Južnoafričani si ne želijo, da bi karkoli šlo narobe, ko bo v JAR šlo zares.

 

Protestniki so se v svoje vloge zelo vživeli, saj so polomili nekaj policijskih plastičnih ščitov, a policistom je nadležno množico vendarle uspelo spraviti iz Ellis Parka v Johannesburgu.


Južnoafriško policijo so pod budnim očesom trenirali francoski eksperti, ki so si v četrtek tudi ogledali njihovo vajo.

 

Generalni načelnik z notranjega ministra v Parizu, Herve Niel je novinarjem povedal, da policisti v JAR uporabljajo enako tehnike, kot so v uporabi v Franciji. ''Takšna simulacija, ki ste jo videli tokrat, je tipičen primer tega, kar bomo počeli vse do začetka svetovnega nogometnega prvenstva. Mislim, da smo na dobri poti, toda pred nami je še nekaj dela. Opažamo, da Južnoafričani delajo in vadijo z entuziazmom, kar nam vliva optimizem glede varnosti med samim prvenstvom.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.