Šport > Nogomet
18 ogledov

Pred testom leta Ronaldo vroč

Pred superpomembno tekmo z Milanom je Ronaldo spet vroč, kot se reče. (Foto: EPA Žurnal24 main
"Nismo v krizi," pravi trener Liverpoola, Roy Hodgson, po novem porazu in 19. mestu v Premier League. Če kdo ni v krizi, je to Real Madrid, za katerega spet zadeva Ronaldo, in to prav pred testom sezone.
Dva gola Ronalda sta dodatna spodbuda pred torkovo tekmo Lige prvakov z AC Milanom. "Vemo, da smo z zmago le še korak do preboja v naslednji del tekmovanja. Igramo doma in zato moramo zmagati." Ekipa Joséja Mourinha je Ligo prvakov začela z zmagama nad Ajaxom in Auxerrom. "Tekem je veliko in zato ni dovolj časa za trening in izboljšave, a sem vseeno zadovoljen z napredkom in kakovostjo igre. Dobro se branimo, smo kompaktni, imamo posest nad žogo. Še nobena moja ekipa ni imela tolikšen odstotek posesti žoge. In dajemo tudi gole," modruje Mourinho, medtem ko vratar Iker Casillas o pomembnosti tekme vse pove z naslednjim stavkom: "To bo naš največji test v sezoni."

Potegnimo črto pod vikend na evropskih nogometnih zelenicah. Liverpool je nove lastnike pozdravil z novim porazom (0:2 proti Evertonu). So 19., kar je zanje najslabši začetek sezone po letu 1953. Trener Roy Hodgson vseeno meni: "Nismo v krizi. Glede na našo tokratno igro si ne bi nihče mislil, da smo ekipa iz začelja." Kljub remiju na prvem mestu angleške Premier League ostaja Chelsea.

V španski Primeri spet zadeva Cristiano Ronaldo. Za zmago Reala Madrida nad Malago 4:1 je prispeval dva gola. "Vedel sem, da bom spet dosegal gole. Nisem bil živčen, tako so le menili nekateri novinarji. Najbolj pomembno je, da ekipa deluje vse bolj zanesljivo." Nepremagani Real je točko pred Barcelono, ki je prvi sezonski poraz prizadejala Valencii (2:1).

V italijanski Serie A Lazio z zmago 2:0 nad Barijem ostaja presenetljivo vodilno moštvo. Branilec naslova Inter je z 1:0 premagal Cagliari, zadel pa je Samuel Eto'o in s tem utišal rasistične opazke s strani navijačev Cagliarija. Dviguje se Juventus, ki je z rekordnim 178. golom Alessandra Del Piera Lecce razbil s 4:0.

V nemški Bundesligi se je končal spektakularen niz vodilnega Mainza. Prvi poraz letos jim je v 89. minuti prizadejal Paolo Guerrero iz Hamburga. Mario Gomez je s hat-trickom prebudil Bayern München (3:0 so premagali Hannover), ki je zdaj 10. V francoski Ligue 1 z remijem Stade Rennes ostaja vodilna ekipa, medtem ko je na Nizozemskem najboljši PSV iz Eindhovna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.