Šport > Nogomet
12 ogledov

Pred žrebom vse manj nejasnosti

Mile Ačimović se je dobro namestil v direktorskem stolčku Olimpije. (Foto: Benja Žurnal24 main
Ob 13. uri se bo v Nyonu začel tudi žreb kvalifikacij za Evropsko ligo. V bobnu sta tudi Olimpija in Koper, ki že vesta imena morebitnih nasprotnikov. Tako eni kot drugi si sicer želijo obilico sreče pri plesu kroglic.

V obeh klubih včeraj še niso vedeli natančno, kako bo žreb potekal, danes pa so iz Evropske nogometne zveze (Uefa) sporočili, da so 50 nastopajočih klubov v kvalifikacijah razdelili v pet skupin. Krog morebitnih nasprotnikov zmajev in kanarčkov se je tako skrčil na le pet imen. Olimpija se tako lahko pomeri proti
Spartak Trnavi (Slk), Varaždinu (Hrv), Metalurgi Rustavi (Gru), Širokem Brijegu (BiH) in Birkirkari (Mal). Morebitni nasprotniki Kopra pa so naslednji: Banga (Lit), Trans Narva (Est), Šahter Karagandy (Kaz), Tre Penne (Sma), Santa Coloma (And).

Ljubljančani od morebitnih nasprotnikov še najboljše poznajo Široki, s katerim so se srečali že lani v 1. krogu. Hercegovski klub je dobil oba obračun in brez večjih težav preskočil Olimpijo.

"Idealno bi bilo, če bi nam žreb namenil klub iz San Marina. Upam, da nam ne bo treba v Azerbajdžan ali na Ferske otoke," pa je želje razkril trener Kopra Vlado Badžim in dodal: "Sicer pa imamo zelo malo časa za pripravo, dodatna težava pa je v tem, da bo treba zaigrati brez okrepitev, saj te še ne bodo registrirane. Proti prvemu tekmecu bomo tako zaigrali s starim kadrom."

Proti na papirju boljšim

Z enakimi težavami se ubadajo tudi pri Olimpiji. Igralci, ki so v klub prestopili iz drugih slovenskih moštev, bodo lahko zaigrali, brez nastopa pa bosta ostala vratar Aleksander Šeliga in Đorđe Ivelja. Ljubljančani v prvem krogu kvalifikacij sicer ne spadajo med nosilce, zato se 24 višje rangiranih imen ponuja četi Dušana Kosiča. Med njimi so še zlasti neugodni Fulham, Elfsborg in Tromsø, kot edinega od nosilcev pa jim kroglice ne morejo nameniti Kopra, saj se kluba iz iste države v tem delu tekmovanja ne moreta pomeriti.

Žreb, ki se bo v Nyonu začel ob 13. uri, bodo spremljali tudi v Domžalah, ki v drugem krogu čakajo na enega izmed 25 zmagovalcev prvega kroga. Tekme tega bodo na sporedu 30. junija in 7. julija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.