Šport > Nogomet
21 ogledov

Predsednik Barçe vabi papeža Frančiška

Bergoglio papež Frančišek San Lorenzo navijač zastavica Reuters
Barcelonin predsednik Sandro Rosell je čestitki novoizvoljenemu papežu Frančišku dodal še povabilo na tekmo katalonskega velikana. Rosell je Argentinca, sicer velikega privrženca San Lorenza, opozoril na "več kot očitno" podobnost v barvah, saj si kluba iz Buenos Airesa in Barcelone delita rdečo in modro.

"Kot predsednik Barcelone mi je v čast, da lahko z vami delim več kot le naše skupno zanimanje za nogomet. Podobnost barvnih kombinacij naših ekip je več kot očitna, korenine mojih najbližjih sorodnikov pa izhajajo iz Argentine, ki je država, s katero se čutim močno povezanega," je v čestitki papežu Frančišku zapisal Sandro Rosell, njegove besede pa je v četrtek objavil barcelonski športni dnevnik Mundo Deportivo.

Takoj po izvolitvi novega papeža so splet preplavile fotografije, povezane s Frančiškom in argentinskim klubom San Lorenzom. Frančišek je namreč velik navijač "svetnikov", kot se glasi vzdevek ekipe iz Buenos Airesa, ki tako kot Barcelona nosi modro-rdeče drese.

"Zato bi mi bilo v veselje, če bi lahko prišli, ko boste menili, da bo primeren trenutek, na tekmo v častno ložo stadiona Camp Nou in uživali v kakovosti naših igralcev, še posebej svojih rojakov, Lea Messija in Javierja Mascherana, ki se priključujeta tej čestitki s podpisoma na dnu pisma," je še dodal Rosell, ki je za konec izrazil še "najlepše želje" pred začetkom papeževe nove poti.

Barcelona in Katalonija nasploh veljata za globoko katoliški trdnjavi. Križ krasi tudi Barcelonin grb, medtem ko je v tunelu, ki vodi na igrišče, postavljena tudi kapelica. Katalonci so med vatikanskimi konklavami še tretjič zmagali z identičnim rezultatom. S 4:0 so premagali AC Milan v osmini finala Lige prvakov ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.