Šport > Nogomet
8 ogledov

Predsednik Barçe vzel 40 milijonov očetu Neymarja

Rosell Neymar Barcelona podpis pogodbe pogodba prihod predstavitev EPA
Španski dnevnik El Mundo je udaril z zgodbo o obtožnici, ki naj bi jo proti predsedniku Barcelone podal eden izmed vodij opozicije v klubu Jordi Cases.

Sandro Rosell naj bi si po mnenju Jordija Casesa "neupravičeno preusmeril večjo količino denarja", po poročanju El Munda gre za kar 40 milijonov evrov, ki so se vrteli v še naprej nepojasnjenem prestopu brazilskega zvezdnika Neymarja iz Santosa.

Prihod Brazilca je bil tudi ob doseženem dogovoru vedno zavit v tančico skrivnosti, Katalonci pa so se morali pogajati s kar tremi različnimi stranmi. Tako Rosell kot njegov bližnji sodelavec Josep Maria Bartomeu sta se vedno znova izmikala novinarskim vprašanjem, češ da spoštujeta dogovor o nerazkrivanju podrobnosti.

Pérez govoril tudi o 150 milijonih

Uradno naj bi 40 milijonov evrov ob prestopu dobila Neymarjev zastopnik in oče, številke prestopa pa naj bi narasle do celo 100 milijonov evrov. Zaradi previsoke cene se je Neymarju po besedah Realovega predsednika Florentina Péreza odpovedal tudi beli balet, čeprav Pérezu pri neuspešnih pogajanjih z Brazilcem baje nista pomagala niti zelo vzvišen odnos in napoved, da bo igralca najprej poslal v B-ekipo.

"Če bi ga kupili, bi morali to storiti pod pogoji, ki se ne skladajo z ekosistemom kluba. Izračuni, ki smo jih opravili, bi nas skupno stali več kot 150 milijonov evrov," je pred časom dejal Pérez. Ta se je kasneje zadovoljil z "le" stomilijonsko operacijo, s katero je Tottenhamu speljal Valižana Garetha Bala.

Tudi to številko je Real s Pérezom na čelu že večkrat zanikal, češ da je še vedno najdražji prestop tisti iz leta 2009, ko je klub Manchester United za 94 milijonov evrov okrepil Cristiano Ronaldo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.