Šport > Nogomet
17 ogledov

Predsednik: "Leta 2014 vojna za Neymarja!"

Neymar Santos klubsko svetovno prvenstvo SP trening Nagoja Japonska EPA
Predsednik Santosa Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro je napovedal vojno za nakup njegovega bisera Neymarja, klub temu, da so se med tednom pojavila namigovanja, da je Brazilec že podpisal predpogodbo z Barcelono. "Lahko zagotovim, da bo ostal do leta 2014, potem se bo začela vojna," pravi Ribeiro.

"Barça nima predpogodbe z Neymarjem," je Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro zavračal očitke za barcelonski radio RAC1. "Lahko zagotovim, da bo ostal do leta 2014, potem se bo začela vojna. Leta 2014 se mu izteče pogodba, tako da bo lahko podpisal za kakšen drug klub, če bo tako hotel. Barça in Madrid sta oba podala uradno, pisno ponudbo za Neymarja. Madridova je bila najvišja, Barçina bolj dolgoročna. Imam zelo močno predanost resnici. Z Neymarjem je bila težava osnovna. Ima neverjeten potencial - je unikaten."

Besede predsednika Santosa prihajajo le nekaj dni po tem, ko so španski mediji "ekskluzivno" poročali o predpogodbi med brazilskim klubom in Barcelono, ki naj bi črno-belim že nakazala deset milijonov evrov, v primeru kršitve dogovora pa bi moral Santos nato vrniti dvojno vsoto Kataloncem.

"Zelo je mlad, pri 19 letih," je nadaljeval Ribeiro. "Čutil sem, da če bi prodali zdaj, bi prodali prihodnost. Vsi navijači v Braziliji ga imajo radi in to je neprecenljiva dediščina za Barço, zato smo za kontinuiteto žrtvovali vse mogoče - zavračali ponudbe, celo milijone."

Dolgo časa je sicer kazalo, da bo Neymar med Barcelono in Realom Madridom izbral špansko prestolnico, a so pri belem baletu kot kaže naredili kardinalno napako - ob preveliki samozavesti so ponudili premalo, Ribeiro pa je že pred tedni opozarjal na njihovo "kolonialistično" vedenje.

"Real je želel plačati manj od njegove odkupne vrednosti, kar je bilo smešno," se spominja Ribeiro. "(Neymarjev agent, op. a.) Wagner Ribeiro je nekdo, ki je blizu Madridu in mislim, da je bil v ozadju ekonomski interes, da bi ga videli v belem dresu." Predsednik Santosa je še izdal, da je po sestanku z Realovim predsednikom Florentinom Pérezom poklical svojega dobrega prijatelja Sandra Rosella, predsednika Barcelone.

"Poklical sem Sandra in mu rekel, da imam dobre in slabe novice. Dobre so, da Neymar ne bo šel v Madrid. Slabe so, da ne bo šel niti v Barço. Barcelona tukaj nima nobene prednosti. Moje prijateljstvo s Sandrom nima vpliva na kakršna koli pogajanja v prihodnosti," je še pristavil zviti predsednik kluba iz São Paula.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.