Šport > Nogomet
21 ogledov

Predsednik Napolija pozval k revoluciji Serie A

De Laurentiis predsednik Napoli Galliani AC Milan Serie A EPA
Filmski producent in obenem tudi predsednik Napolija, Aurelio De Laurentiis, se je pridružil mnenju Juventusovega stratega Antonia Conteja in pozval h korenitim spremembam v italijanskem nogometu.

"Potrebujemo revolucijo v italijanskem nogometu," je na Twitterju zapisal Aurelio De Laurentiis. "Mizo moramo obrniti na glavo in sprejeti pravila, ki so primerna za leto 2013, ne za leto 1900," je še dopisal predsednik Napolija in uspešen filmski producent.

Italijanska Serie A že leta izgublja stik z najmočnejšimi evropskimi ligami, klubi pa imajo velike birokratske težave pri gradnji lastnih stadionov in zbiranjem finančnih stredstev za le-te. Juventus je še naprej edino moštvo, ki igra na lastnem stadionu, saj so vsi drugi objekti v občinski lasti, kar otežuje razvoj.

De Laurentiis se je tako pridružil besedam Antonia Conteja, potem ko je trener stare dame po izpadu iz četrtfinala Lige prvakov proti Bayernu dejal, da italijanski nogomet ni več med evropsko elito, in da bo minilo še mnogo let, ko bo v boju s "supersilami" italijanski klub spet osvojil evropski naslov.

"Italijanski nogomet bolj zanimajo brezciljni prepiri kot prave težave," je bil oster Conte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.