Šport > Nogomet
23 ogledov

Predsednik Paragvaja "našel" trenerja Barçe

Martino Valerenga Barcelona prijateljska tekma Oslo priprave EPA
Novi trener Barcelone Gerardo Martino je v pogovoru za argentinski TN razkril, kako je pri njegovem prihodu na Camp Nou sodeloval paragvajski predsednik.

"Vse skupaj je zelo 'močno', ampak uživamo," je za argentinski TN o svojih prvih občutkih po prihodu k Barceloni povedal njen novi trener Gerardo Martino. "To je izjemno lepa služba, ki nam prinaša veliko navdušenja, ampak prinaša tudi veliko odgovornost. To prekaša vse. Preskok tja v Evropo je nekaj zelo velikega. Nekaj normalnega bi bilo začeti kariero tam v Španiji in nato narediti ta preskok."

Martino, ki so ga zaradi povezav z Lionelom Messijem začeli obtoževati, da ga je za novega trenerja Barcelone "nastavil" prav njegov someščan iz Rosarija, je razkril podrobnosti svojega prihoda v Katalonijo, kjer je imel ključno vlogo tudi predsednik Paragvaja Horacio Cartes.

Ni povedal niti ženi

"Vse se je začelo prek predsednika republike Paragvaja Horacia Cartesa. Predsednika Barcelone (Sandra Rosella) sem spoznal na neki večerji v Cartesovi hiši (Cartes je bil takrat predsednik paragvajskega kluba Libertad, Rosell pa odgovoren za marketing pri športnem opremljevalcu Nike). Ko me Rosell ni mogel najti, je poklical Cartesa, da to stori. Tako se je zame vse začelo. Dokler nisem govoril z Rosellom nisem vedel, kaj se dogaja. Rekel mi je, da želi vzpostaviti kontakt med mano in (športnim direktorjem Andonijem) Zubizarreto, po nekaj dneh pa smo začeli govoriti. Nič nisem rekel niti svoji ženi."

Nekdanji paragvajski selektor bo na Camp Nouu poleg someščana Messija vodil tudi novega člana kluba Neymarja, vzpostavljanje "kemije" med obema zvezdnikoma pa bo ena njegovih glavnih nalog. "Tata" se je sicer v preteklosti že večkrat oklical za privrženca argentinskega kapetana, za katerega je bil prepričan, da ga bo nekoč vodil kot trener njunega bivšega kluba Newell's Old Boys

Trenirati Messija nekaj nepredstavljivega

"Tekmo za tekmo preseneča vse in jaz sem med njimi," je o svojem slovitem rojaku povedal Martino. "Zdelo se mi je, da bi mu bilo zelo všeč, da bi se vrnil v Rosario in mislil sem, da bi se nekega trenutka lahko vrnil v Newell's. Videl sem se, kako bi bil takrat lahko njegov trener, ampak nikakor si nisem mogel predstavljati, da bi Messija na takšen način treniral v Barceloni. To je bilo povsem nepredstavljivo v vseh oblikah."

Martino je med prvimi po prihodu v novi klub spoznal kapetana Carlesa Puyola, obljubil pa je, da bo do novih varovancev, četudi so največje zvezde svetovnega nogometa, odkrit in spoštljiv, s čimer si želi ekipo popeljati na še višji nivo.

Puyol "zelo dostopen tip"

"Namenoma sem šel na stadion, ker sem vedel, da je Puyol sredi rehabilitacije. Spoznal sem zelo dostopnega 'tipa', takšen je tudi na igrišču, s katerim sem se odkrito pogovoril," je še povedal Martino. "Sprejemam to, da je Barcelona polna zvezdnikov, a želim delati naravno in z njimi govoriti na štiri oči, odkito in pošteno. Menim, da so to ključne stvari, da vse skupaj popeljemo naprej."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.