Šport > Nogomet
24 ogledov

Predsednik Porta: "Kap bi me, če bi slišal srbščino"

Pinto da Costa Porto Villas-Boas Aguiar Branco obrambni minister EPA
Predsednik Porta Pinto da Costa je velike portugalske rivale Benfico okrcal zaradi velikega števila srbskih nogometašev.

Benfica, za katero nastopa kar šest Srbov, naj bi bila tudi letos glavni nasprotnik Porta v borbi za portugalski naslov, ki se ji je v lanski sezoni kruto izmuznil v zadnjih kolih.

Po vsega šestih tekmah prvenstva so si "orli" iz prestolnice nabrali že pet točk zaostanka, zdaj pa si je večne rivale privoščil še legendarni predsednik aktualnih prvakov Pinto da Costa.

Oblak med Srbi

"Ne bi mi bilo všeč, če bi na treningu slišal več nogometašev govoriti srbsko kot portugalsko. Bil bi zelo žalosten. Mislim, da bi me kap, če bi to slišal," je dejal Da Costa.

Benfica, katere član je tudi slovenski reprezentant Jan Oblak, se je pred letošnjo sezono okrepila s kar petimi srbskimi nogometaši – Ljubomirjem Fejso, Miralemom Sulejmanijem, Filipom Đuričićem, Lazarjem Markovićem in Stefanom Mitrovićem. Pri Portu ni nobenega Srba, a majico "zmajev" nosi kar sedem Brazilcev, ki pa seveda govorijo portugalsko.

Srbohrvaščina slovenski standard

Kljub temu, da Da Costa očitno ne sprejema starega pregovora "govori srbsko in razumel te bo cel svet", se je tudi brez razumevanja za enega najbolj razširjenih svetovnih jezikov od leta 2003 veselil neverjetnih 24 pokalov, medtem ko profit kluba s prodajami igralcev in drugimi dejavnostmi ocenjujejo na neverjetnih 480 milijonov evrov.

Drugačno stanje je v slovenski ligi. ŠD NK Olimpija Ljubljana je v javnem razpisu za delovno mesto direktorja kluba zapisala, da poleg visokošolske ali univerzitetne izobrazbe od kandidatov pričakuje tudi aktivno znanje angleškega in srbohrvaškega jezika, medtem ko je znanje dodatnih tujih jezikov le zaželeno.

Komentarjev 2
  • dragec 18:49 02.oktober 2013.

    Skot, "govori srbsko, da te celi svet razume"!!!

  • Scott 18:40 02.oktober 2013.

    To mi deli Pinto da Costa!