Šport > Nogomet
32 ogledov

Predsednik PSG: "Ancelotti nas je prosil za odhod"

carlo ancelotti EPA
Carlo Ancelotti naslednjo sezono ne bo več trener Paris Saint-Germaina, je v nedeljo popoldne poročala televizija BeIN, ki ima tako kot novi francoski prvaki katarske lastnike. Namigi o odhodu Italijana k madridskemu Realu tako dobivajo vse več dokazov. Predsednik Nasser Al-Khelaifi je že izjavil, da bo moral Ancelotti spoštovati pogodbo.

"Carlo Ancelotti ne bo trener PSG v naslednji sezoni. Danes popoldne je več kot eno uro sestankoval s predsednikom Nasserjem Al-Khelaifijem in (športnim direktorjem) Leonardom," so prek Twitterja sporočili na BeIN Sport, ki imajo tudi pravice za prenašanje francoske Ligue 1.

Carlo Ancelotti je imel za petek dogovorjen sestanek s predsednikom kluba, Nasserjem Al-Khelaifijem, ki naj bi zakoličil prihodnost Italijana pri Paris Saint-Germainu. Ancelotti je k PSG, ki je v lasti katarskega podjetja Qatar Sports Investments (QSI), prišel decembra leta 2011 in ga v letošnji sezoni popeljal do državnega naslova, prvega po letu 1994.

Pri BeIN so še dodali, da si želi Ancelotti v naslednji sezoni prevzeti Real Madrid, a je predsednik Al-Khelaifi kasneje izjavil, da je to "njegov problem", ker da ima še enoletno pogodbo s PSG, ki mu kar tako ne bo dovolil oditi.

Ima še pogodbo

"Govorili smo z Ancelottijem in prosil nas je za odhod. Ampak to ni mogoče, ker ima pogodbo in jo bo moral spoštovati. To je njegov problem, ne naš. Mi smo mu ponudili še eno leto več od tega, kar ima v pogodbi sedaj," je dejal Al-Khelaifi.

Ancelottijevo željo po odhodu je potrdil tudi športni direktor Leonardo, ki je dodal, da niso sprejeli še nikakršne odločitve. 

"Vedno sem mislil o tem, da bi obdržali Carla. Potrebujemo ga, še naprej je najboljši za ta klub. Iščemo neko kontinuiteto. Naša prioriteta je, da nadaljujemo z njim," je v pogovoru za dnevnik Le Parisien povedal Leonardo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.