Šport > Nogomet
112 ogledov

Predsednik PSG in osramočeni Valcke pod plazom obtožb

Jerome Valcke Jérôme Valcke se sooča z novimi obtožbami.
V svetu nogometnih milijonarjev je vzniknila nova afera.

Predsednik pariškega nogometnega velikana Paris Saint-Germaina Nasser al-Khelaifi je obtožen, da je podkupoval osramočenega nekdanjega generalnega sekretarja Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Jérômeja Valckeja v zameno za pomoč pri odkupu televizijskih pravic pravic za svetovno prvenstvo 2026 in 2030 podjetju, ki ga vodi prav al-Khelaifi.

Khelaifi vodi katarsko družbo BeIN, ki je skušala priti do televizijskih pravic za svetovno prvenstvo 2018 in 2030, predsednik PSG pa se je znašel v preiskavi švicarskih organov, ki ga sumijo, da je podkupoval Valckeja v zameno za pomoč.

Khelaifi naj bi Valckeju ponudil vilo na Sardiniji, ki naj bi jo uporabljali v povezavi s prodajo televizijskih pravic za svetovna prvenstva med leti 2018 in 2030, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Italijanska policija je sporočila, da je preiskala in zasegla številne predmete v vili Bianca, v preiskavi so sodelovali tudi predstavniki švicarske vlade. Policija je dodala, da so zaslišali številne ljudi, ki so povezani s podjetjem, ki si vilo lasti.

Švicarji na delu

Iz švicarskega vrhovnega tožilstva so v četrtek sporočili, da so že marca začeli preiskavo Khelaifija in Valckeja, sumijo ju podkupovanja, prevar, kriminalnih dejanj in ponarejanja dokumentov.

Katarski BeIN se je že odzval na obtožbe in sporočil, da zanika vse nepravilnosti, potrdil je, da so francoske oblasti preiskale pisarne podjetja v Parizu po švicarski prošnji.

Oglasil se je tudi odvetnik Valckeja, ki je dejal, da je nekdanji generalni sekretar Fife za vilo na Sardiniji plačeval najemnino.

Nekdanji generalni sekretar Fife Valcke je brez službe ostal januarja leta 2016, kasneje pa je zaradi vpletenosti v korupcijske škandale dobil prepoved delovanja v nogometu za naslednjih 12 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.