Šport > Nogomet
43 ogledov

Predsednik Steaue iz zapora ustavil prestop

Gigi Becali Reuters
Barviti lastnik romunske Steaue, Gigi Becali, je kar iz svoje zaporniške celice ustavil prestop obetavnega branilca, ki ga lovi Tottenham.

Iz zapora Rahova je v pisarno Steaue v Bukarešti prišel klic, na drugi strani pa je bil nihče drug kot Gigi Becali, vročekrvni lastnik romunskega kluba, ki je svojo pravico do telefonskega klica uporabil, da bi preprečil prestop obetavnega branilca Vlada Chirichesa.

Po besedah trenerja kluba Mihaija Stoice naj bi lastnik vsem v klubu zabičal, da Chiriches ob zanimanju Tottenhama ni naprodaj, vsaj ne pred pomembno evropsko tekmo v kvalifikacijah za Ligo prvakov proti Dinamu Tbilisiju.

"Nisem nikogaršnji suženj!"

"Rekel mi je: 'Kdo je Tottenham?! Ne opravite nobenega prestopa, moje ime je Gigi Becali! Nisem nikogaršnji suženj! Imamo pomembno tekmo Lige prvakov, zakaj ne bi mogli počakati?'" je za lokalni časopis razložil Stoica. "Do zime ne bo odšel pod nobenim pogojem. To bo verjetno udarec zanj, ampak moral bi razumeti. Steaui dolguje veliko. Dobro nam gre, smo v kvalifikacijah za Ligo prvakov."

Tottenham je nato umaknil ponujenih osem milijonov evrov, Becali, ki zaradi nepravilnosti pri prodaji zemljišč prestaja dveletno zaporno kazen, pa je tako le dosegel svoje. Nekdanji pastir ima za seboj že veliko izgredov.

Prepovedal Freddieja Mercuryja

Še posebno so odmevali njegovi ksenofobični in homofobični izpadi − zaradi spolne usmerjenosti pokojnega pevca Freddieja Mercuryja na stadionu Steaue ne vrtijo pesmi skupine The Queen −, med delovanjem v politiki pa se je "izkazal" tudi z antisemitizmom in nasilnimi izbruhi. 

Nekoč je preklical tudi posojo poljskega vezista Rafała Grzelaka in potezo pojasnil z besedami: "Dobrih plešastih nogometašev tako ali tako ni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.