Šport > Nogomet
1 ogledov

Predstavili Leonarda: "Sem romantik!"

Zlatan Ibrahimović Ibrahimovic Gianluca Zambrotta Alessandro Nesta Bruno Montelo
1/16
Žurnal24 main
Brazilec Leonardo je v sredo na novinarski konferenci prvič spregovoril kot trener Interja: "To je moj največji izziv," je med drugim povedal. Medtem se njegovi mestni tekmeci AC Milan pripravljajo v Dubaju.
Nisem iskal dela, iskal sem sanje, in to je največji izziv, kar jih je.
Leonardo

Pravi zvezdniški sprejem so pripravili za brazilskega trenerja Leonarda, ki ga je njegov novi klub Internazionale Milano v sredo tudi uradno predstavil kot novega trenerja aktualnih evropskih prvakov. Ob prihodu v klubsko bazo Appiano Gentile na obrobju Milana ga je pričakal divji aplavz:

"Sem romantik," je povedal Leonardo. "Nisem iskal dela, iskal sem sanje, in to je največji izziv, kar jih je," je novim delodajalcem na dušo popihal nekdanji nogometaš (in trener) osovraženih mestnih tekmecev AC Milana. Kot kaže bodo njegovi "grehi" iz preteklosti kaj hitro pozabljeni, če bodo rezultati seveda temu primerni. Leonardo je na klopi Rossonerov zdržal le eno sezono, po tem ko ga je odnesla serija sporov s predsednikom kluba Silviem Berlusconijem. Brazilec pa je na novinarski konferenci ponovil besede novega "šefa" Massima Morattija, da njegov prihod na klop Nerazzurrov ni osebno maščevanje Milanu:

"Zahvaljujem se Milanu za 13 skupnih let. Nikoli jih ne bom pozabil, ampak zdaj začenjam novo avanturo. Sem svoboden človek," je svoj poetični nastop nadaljeval Leonardo. "Še vedno verjamem v scudetto. Vem, da je 13 točk veliko, toda prvenstvo je še dolgo." Njegova prva tekma na črno-modri klopi San Sira ga čaka 6. januarja, ko v mesto mode prihaja hit sezone Napoli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.