Šport > Nogomet
26 ogledov

Preizkusil več kot 100 igralcev

Veliko trenerjev se ukvarja s pomanjkanjem kakovostnih igralcev, Maradonov probl Žurnal24 main
Argentinski nogometni selektor Diego Maradona je priznal, da ima precej preglavic z izbiro 23 nogometašev, ki bodo domače barve branili na bližnjem SP v JAR. Dejal je, da bo zelo boleče doma pustiti nekaj igralcev.

Vse odkar je Diego Maradona konec leta 2008 prevzel krmilo Argentine, je za reprezentanco igralo več kot 100 nogometašev. Dvakratni svetovni prvaki Argentinci bodo na SP igrali v skupini B skupaj z Grčijo, Južno Korejo in Nigerijo. Selektorji reprezentanc, ki bodo nastopile v Južnoafriški republiki, morajo posebni komisiji Mednarodne nogometne zveze (FIFA) sporočiti okvirni seznam trideseterice do 11. maja, končni seznam 23 reprezentantov pa do 1. junija.

Sprostite se! Oddahnite si! Tudi sam sem povsem sproščen in si s tem ne belim glave. Imeli bomo ekipo, ki bo znala dostojno nositi argentinske barve.
Diego Maradona
"Težko bo izbrati 23 igralcev, saj bodo morali številni, ki imajo za seboj odlično sezono in so dali vse od sebe, ostati doma. Vendar pa so meni zaupali vodenje moštva in zdaj bom moral izbrati," je dejal Maradona.

Argentina je imela v kvalifikacijah precej težav, čeprav ima v svojih vrstah ene najboljših nogometašev sveta, vključno z zvezdnikom Barcelone Lionelom Messijem. Po mnenju mnogih nekdaj eden najboljših igralcev Maradona nima veliko izkušenj kot trener in je zadnje čase kot argentinski selektor deležen precejšnjih kritik.

"Sprostite se! Oddahnite si! Tudi sam sem povsem sproščen in si s tem ne belim glave. Imeli bomo ekipo, ki bo znala dostojno nositi argentinske barve," je še dejal Maradona na srečanju z novinarji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.