Šport > Nogomet
43 ogledov

Prejeli 107 milijonov za zadnje mesto

Sunderland EPA
Angleški klubi so prejeli čedne vsote, ki jim jih prinašajo televizijske pravice.

Nogometašem novega angleškega prvaka Chelseaja se obetajo rekordne nagrade za osvojeno lovoriko. Najboljše moštvo v minuli sezoni premier league bo iz naslova najnovejše bogate pogodbe o televizijskih pravicah prejelo vsega skupaj 172 milijona evrov, kar je 68,8 milijona evrov več, kot so ob lani osvojenem naslovu prejeli nogometaši Leicestra.

Dodatnega denarja se lahko veselijo prav vsi klubi, ki so v minuli sezoni nastopali v premier league, 20 moštev si bo razdelilo vsega skupaj 2,4 milijarde funtov (2,7 milijarde evrov) vredne televizijske pogače. V skladu z novim dogovorom so domače angleške televizijske pravice za prenos tekem premier league za tri sezone v celoti vredne 5,1 milijarde funtov (5,8 milijarde evrov).

Javno objavljene številke kažejo, da je lanski presenetljivi premierligaški prvak Leicester ob osvojenem naslovu prejel 93 milijonov funtov (106 milijonov evrov), kar je manj, kot bo Leicester letos prejel za osvojeno komaj 12. mesto na prvenstveni lestvici. Za letošnjo sezono bo Leicester prejel kar 116 milijonov funtov oziroma 133,1 milijona evrov.

Čeprav je Tottenham Hotspur ligaško sezono končal na drugem mestu, pa bo na podlagi pojavnosti dobil nekoliko manj, kot bosta dobila denimo Manchester City in Liverpool, ki sta končala na tretjem in četrtem mestu.

Prepričljivo zadnji Sunderland, ki bo v naslednji sezoni igral v ligi Championship in tako ne bo udeležen v naslednji razdelitvi denarja od televizijskih pravic, bo sprejel nekaj več kot 93 milijonov funtov (107 milijonov evrov).

Ob takšni količini denarja lahko pričakujete, da bodo angleški klubi še kako dejavni med prestopnim rokom.

Komentarjev 1
  • marialorca 19:43 02.junij 2017.

    **** Ob takšni količini denarja lahko pričakujete, da bodo angleški klubi še kako dejavni med prestopnim rokom. *****Verjamem, ker pa se Anglija spušća v brexit, bom vprašal, koliko tujcev in NEM, SPA, ITA, FRA, BEL..... še vedno lahko nastopa v EPL?