Šport > Nogomet
21 ogledov

Prekinili pogodbo z Diegom Maradono

Diego Maradona 2011 Al Wasl EPA
Vodstvo nogometnega kluba Al Wasl iz Dubaja je odpustilo nekdanjega legendarnega argentinskega nogometaša Diega Maradono, ki je v klubu deloval kot glavni trener. "V klubu smo se danes odločili, da končamo sodelovanje s celotno tehnično ekipo, tudi s trenerjem Diegom," so pri Al Waslu zapisali na Twitterju.

Maradona se je ekipi pridružil maja lani in je imel dveletno pogodbo. Čeprav so v klubu iz Združenih arabskih emiratov še pred mesecem dni zanikali namigovanja o odhodu legendarnega Argentinca, pa so se, predvsem zaradi slabih rezultatov v minuli sezoni, zdaj odločili ravno nasprotno. Pogodba Argentinca je sicer veljala še eno leto, a jo je upravni odbor predčasno prekinil.

''Po sestanku upravnega odbora nogometnega kluba Al Wasl, na katerem smo ocenjevali tehnično osebje pod vodstvom Diega Maradone, smo se po temeljiti oceni odločili, da prekinemo sodelovanje z Maradono in njegovim osebjem,'' so zapisali v uradni izjavi.

Al Wasl je sezono v ligi končal na osmem mestu, medtem ko so iz dveh pokalnih tekmovanj izpadli v četrtfinalu. Argentinski junak se je odločil za nadaljevanje trenerske kariere v Dubaju, potem ko mu julija 2010 v domovini niso podaljšali pogodbe kot argentinskemu selektorju, ko se je z mundiala 2010 v Južnoafriški republiki s svojimi varovanci vrnil že po četrtfinalu, kjer je Argentina z 0:4 izgubila proti Nemčiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.