Šport > Nogomet
34 ogledov

Preklicali kazen Mourinhu in Vilanovi

mourinho vilanova karikatura EPA
Med največjima španskima rivaloma je spet zavrela kri. Tokrat je kriva španska nogometna zveza, ki je razveljavila kazen prepovedi dveh tekem Joséju Mourinhu, ker je lani v oko Tita Vilanove potisnil svoj prst. Barcelona je zaradi takšne odločitve že na nogah.

Na lanski tekmi španskega superpokala je trener Real Madrida José Mourinho s prstom napadel oko takratnega pomočnika trenerja Barcelone Tita Vilanove. Ta se je odzval tako, da je Portugalca odrinil. Neprimerno vedenje pa za nobenega od njiju ne bo imelo pretiranih posledic, saj se je španska nogometna zveza odločila, da razveljavi kazen prepovedi dveh tekem Mourinhu, prav tako pa so preklicali eno tekmo prepovedi, ki je doletela Vilanovo.

Predsednik Barcelone Sandro Rosell je na tiskovni konferenci izrazil nezadovoljstvo nad odločitvijo, da se kazen razveljavi. ''Z vsem srcem nasprotujemo odločitvi, da jo Mourinho odnese brez kazni za napad na našega trenerja. Če pride do tega, se bomo pogovorili z določenimi ljudmi in zahtevali ukrepe. To je bilo agresivno dejanje, ki ne sme ostati nekaznovano,'' je povedal Rossel.

mourinho vilanova prst | Avtor: Youtube Youtube
A španska nogometna zveza se je kljub temu odločila, da kazni prekliče. ''Odločitev nima povezave s favoriziranjem katerekoli strani. Nepojmljivo je namigovati, da so v ozadju kakršnikoli motivi,'' je dejanje zveze komentiral predsednik Angel Maria Villar.

Svoje mnenje o incidentu in posledični odločitvi zveze je delil tudi nekdanji predsednik Barcelone Joan Laporta. ''Jasno je, da je agresor Mourinho, toda če pravila dovoljujejo opravičilo, potem jih je treba spoštovati. To je odločitev predsednika. Mourinho je to storil iz zlobe. Vedel se je povsem neprimerno. Morali bi ga kaznovati, saj je Titova poteza povsem razumljiva, če te nekdo želi poškodovati," je povedal Laporta in dodal, da razume stališče Barcelone, ki se z odločitvijo ne strinja, vendar jim obenem svetuje, naj se rajo kot na ''zganjanje cirkusa'' osredotočijo na pritožbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.