Šport > Nogomet
70 ogledov

Veliki derbi razburkal le Fellaini

Fellaini Agüero Man City Man Utd EPA
Odigrana je bila zaostala tekma 26. kola Premier League, udarila sta se mestna rivala Manchester City in Manchester United.

Manchester City je po domačem remiju z Manchester Unitedom (0:0) ostal na četrtem mestu lestvice. Za tretjim Liverpoolom, ki ima odigrano tekmo več, ima točko zaostanka, za petouvrščeim mestnim tekmecem pa prav toliko prednosti.

City je imel skozi vso tekmo terensko premoč, ustvaril si je tudi več priložnosti, toda obramba zelo oslabljenega Uniteda (tokrat je manjkal tudi Paul Pogba) je vzdržala vse nalete.

Agüero najbolj nevaren

Prva priložnost je pripadla domačim, po podaji z desne je Sergio Agüero iz neposredne bližine zadel vratnico. Sredi prvega dela si je United priigral svojo prvo obetavno situacijo na tekmi, sprožil je Henrih Mhitarjan, na mestu je bil Claudio Bravo. Na drugi strani je David de Gea ulovil soliden poskus Agüera z 20 metrov, pred koncem prvega polčasa pa ga je ogrozil še Raheem Sterling, ki pa je meril čez gol.

Tik pred odmorom je najbližje vodstvu na celotni tekmi prišel United, po prostem strelu z desne se je na drugi vratnici sam znašel Ander Herrera, toda z glavo ni zadel okvirja gola.

Na začetku drugega polčasa je City nekajkrat zapretil, toda streli Sterlinga, Fernandinha, Agüera in Kevina de Bruyneja niso zatresli mreže. V 67. minuti je z glavo iz bližine sprožil še Nicolás Otamendi, žoga je zletela čez gol.

Precej mirna tekma se je razživela v 84. minuti. Takrat je Marouane Fellaini po prekršku nad Agüerom dobil sploh prvi karton na tekmi, nekaj sekund kasneje pa se je Belgijec po novem prekršku nad Argentincem zapletel še v petelinjenje s tekmecem in si prislužil rdeči karton zaradi udarca s čelom.

V sodnikovem dodatku se je Cityjev rezervist Gabriel Jesus že veselil zadetka, toda sodniki so gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja, v 96. minuti pa je bil pred vrati za odločilni gol malce prekratek Agüero.  

Premier League, zaostala tekma 26. kola:

Manchester City - Manchester United 0:0 (0:0)
RK: Fellaini (Man Utd) 84.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.