Šport > Nogomet
36 ogledov

Premier league nagradila Unitedovi legendi

Ryan Giggs Žurnal24 main
Premier league je ob dveh desetletjih svojega obstoja podelila nagrade najboljšim v različnih kategorijah. Izbrali so tudi najboljšo ekipo, najlepši zadetek in najzanimivejšo tekmo.

Najuspešnejša trener in igralec zadnjih 20 sezon v Angliji prihajata iz Manchester Uniteda in sicer sta to Alex Ferguson in Ryan Giggs. Za najboljšo ekipo je bila proglašena nepremagljiva zasedba Arsenala iz sezone 2003/04, kot najbolj zanimivo so zaradi infarktnega zaključka izbrali letošnjo sezono, za naj tekmo pa je bil izbran obračun Manchester United - Manchester City (4-3) iz sezone 2009/10.

Najlepši gol je proti mestnim rivalom s škarjicami zabil Wayne Rooney, najlepša obramba pa je delo vratarja Sunderlanda Craiga Gordona na tekmi proti Boltonu decembra 2010. Za najbolj nepozabno proslavljanje zadetka je poskrbel sloviti Francoz Eric Cantona leta 1996 proti Sunderlandu. Največkrat je nasprotnikovo mrežo zatresel izvrstni napadalec Newcastla Alan Shearer, ki je dosegel 260 zadetkov, svojo mrežo pa je največkrat nedotaknjeno ohranil David James (173).

In še najboljša enajsterica zadnjih 20 let v Premier league: Peter Schmeichel; Gary Neville, Tony Adams, Nemanja Vidic, Ashley Cole; Cristiano Ronaldo, Paul Scholes, Steven Gerrard, Ryan Giggs; Thierry Henry, Alan Shearer.

Komentarjev 1
  • bojovi 12:42 16.maj 2012.

    Zasluženo. Bravo GGMU!