Šport > Nogomet
14 ogledov

Premier league po zgledu NBA in NHL

Chelsea Žurnal24 main
Nogometni klubi v angleški prvi ligi bodo v sezoni 2010/2011 poleg 38 prvenstvenih kol igrali še po eno dodatno tekmo v t.i. mednarodnem kolu, ko bo vseh 20 klubov igralo v petih mestih izven Anglije.

Vseh 20 članov angleške premier league se je strinjalo s predlogom o širitvi. Tako naj bi v sezoni 2010/2011 uvedli "mednarodno kolo."Januarja 2011 naj bi tako v enem koncu tedna izvedli deset tekem, ki bi jih gostilo pet mest, tako da bi vsako dobilo po eno sobotno in nedeljsko tekmo.

"Globalizacija v športu se je dotaknila tudi nas, tega ne moremo zanikati. To je naš odgovor in z njim bomo postali svetovni fenomen," je o uspehu dodatnega kola prepričan izvršni direktor premier league Richard Scudamore. Za zgled so v vodstvu tekmovanja navedli severnoameriške poklicne lige, v katerih zdaj že tradicionalno na začetku sezone nekaj tekem odigrajo drugod po svetu in s tem skrbijo za dodatno promocijo svojih športov. Večino teh dogodkov je ob uvodu aktualne sezone gostil London, saj so Britanci lahko videli tekme hokejske lige NHL, nogometne NFL in košarkarske NBA.

Za zdaj še ni znano, kdo so kandidati, ki bi lahko čez tri leta gostili prve tekme angleškega prvenstva izven Anglije, prav tako pa se še niso odločili, po kakšnem sistemu bodo določili tekmovalne pare dodatnega kroga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.