Šport > Nogomet
561 ogledov

Premierligaškemu vratarju zaradi nacističnega pozdrava preti resna kazen

Wayne Hennessey Epa
Angleška nogometna zveza (FA) je uradno obtožila vratarja Crystal Palacea, Waynea Hennesseya, da je z nacističnim pozdravom hudo kršil pravila lige.

Pri angleškem prvoligašu Crytal Palaceu je prišlo do odmevnega škandala. Po poročanju otoškega BBC-ja naj bi valižanski vratar Wayne Hennessey med druženjem igralcev po tekmi tretjega kola FA pokala pri fotografiranju poziral tako, da si je postavil levo roko pred obraz, medtem ko je desno iztegnjeno dvignil v zrak.

Wayne Hennessey | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Zaradi tega domnevnega nacističnega pozdrava ga je Angleška nogometna zveza obtožila hudega kršenja pravil ter najavila, da se bo še posvetovala o kazni, ki bo doletela vratarja londonskega prvoligaša. Ponujeno mu je bilo, da vse skupaj prizna, kar bi upoštevali pri odločitvi o strogosti kazni, toda Valižan se je odločil, da vse skupaj zanika.

Nacistični pozdrav Sankcija Šport Zaradi nacističnega pozdrava odpuščenih sedem nogometašev

"Na fotografiji so me ujeli ravno v trenutku, ko sem nekoga poklical. Zato sem pristavil levo roko k svojim ustom, z desno pa sem ga hotel priklicati. Zavedam se, da vse skupaj izgleda, kot da počnem nekaj popolnoma neprimernega, toda vse skupaj je bilo zgolj naključje," se je zagovarjal Hennesey.

Fotografijo je posnel ter jo na Instagram story objavil njegov soigralec, nemški vezist Max Meyer. Fotografijo je nato sicer po hitrem postopku odstranil, toda ne dovolj zgodaj. Sliko so že opazili in nekdo je Valižana prijavil Angleški nogometni zvezi.

Valižanu tako preti huda kazen, dosti pa bo odvisno od njegovega pričanja, ki je na sporedu 31. januarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.