Šport > Nogomet
68 ogledov

Premije precej višje za Madridčane

Real Madrid trening finale Lige prvakov Cardiff EPA
Oba finalista elitnega evropskega klubskega nogometnega tekmovanja sta razkrila, s kakšnimi zneski bosta nagradila nogometaše in člane strokovnega štaba v primeru zmage.

Vodstvo Reala iz Madrida bo v skladu z dostopnimi podatki vsakega od nogometašev za morebitno zmago v Ligi prvakov nagradilo s kar 1,5 milijona evrov dodatne nagrade. Če bo Real evropski klubski prvak v nogometu, bo to največja nagrada v zgodovini "belega baleta".

Tudi nogometašem torinskega Juventusa se obeta bonus, a za kar štirikrat manjši. V primeru zmage, torej osvojenega naslova, bodo vodilni stare dame vsakemu članu kolektiva izplačali nagrado v višini 350.000 evrov.

Če je možno sklepati le po denarni nagradi, potem naslov v Ligi prvakov bolj kot v Torinu cenijo v Madridu. V madridskem klubu pred finalom Lige prvakov vedno počakajo, da nagrado najprej sporoči finalni tekmec, potem pa tudi sami obelodanijo svoj znesek, ki pa je vedno precej višji. Vse z namenom, da tudi na tem področju potrdijo veličino kluba, svoje nogometaše pa dodatno spodbudijo za finalno zmago, so ob tem zapisali pri slovenskem časniku Delu.

Juventus finale Lige prvakov trening  | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.