Šport > Nogomet
30 ogledov

Prenova Serie A: tudi Sampdoria na svoj stadion

Sampdoria novi stadion brošura načrt Genova Genoa U. C. Sampdoria
Vodstvo italijanskega prvoligaša Sampdorie je genovskemu mestnemu svetu v petek predstavilo načrte za nov stadion za 30.000 ljudi, ki bi ga nekdanji klub slovenskega selektorja Srečka Katanca zgradil v treh letih. Juventus je še naprej edini klub z lastnim stadionom v Serie A.

Predsednik Edoardo Garrone je mestemu svetu razkril načrte za nov stadion Sampdorie, ki bo odprl tudi 1.000 novih parkirnih mest in dodatno površino, kjer bi lahko gostili tekme v drugih športih.

Brošuri predlaganega stadiona v Genovi:

"Izkušnje nas učijo, da ko imajo klubi lasten stadion, potem zaslužijo več denarja, to pa prinese tudi dodatne prednosti mestu," besede Garroneja prenaša tiskovna agencija ANSA. "To so bile sanje mojega očeta za to mesto in za to ekipo," je še povedal za dnevnik La Repubblica.

Sampdoria se želi s trenutnega objekta, stadiona Luigi Ferraris na severu mesta, ki si ga deli z mestnimi rivali Genoo, preseliti ob morje v okrožje Fiera, ni pa razkrila, koliko denarja naj bi zahtevala predlagana selitev.

Nekaj se v Serie A le premika

Načrte je pristaniški klub razkril le dan po tem, ko je predsednik Napolija Aurelio De Laurentiis pozval k "revoluciji" italijanskega nogometa, trener Juventusa Antonio Conte pa je po izpadu v četrtfinalu Lige prvakov priznal, da žogobrc na Apeninskem polotoku ne spada več med evropsko elito.

Prav Contejev Juventus se je odločil za pogumno potezo in se leta 2011 preselil na nov stadion, ki ga ima za razliko od vseh ostalih moštev v Serie A v svoji lasti. Novo domovanje je blagodejno vplivalo na obisk tekem in posledično tudi finančno stanje kluba.

Udinese ostaja najemnik

Selitev na lastne objekte v prihodnosti načrtujejo tudi Inter, Lazio in AS Roma. Roma je pred kratkim razkrila načrte za gradnjo novega stadiona za 55.000-60.000 gledalcev, ki naj bi ga v večnem mestu zgradili do leta 2016.

Videmski Udinese je prejšnji mesec v 99-letni najem dobil občinski stadion Friuli skupaj z okoliškim posestvom. Klub bo občini plačeval 45.000 evrov na mesec, zavzel pa se je za strukturne izboljšave v vrednosti 21,5 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.