Šport > Nogomet
246 ogledov

Preobrat! Maribor po težji poti do napredovanja

NK Maribor/Facebook
Maribor se je uvrstil v drugi krog kvalifikacij za konferenčno ligo. Na povratni tekmi je na Malti premagal Birkirkaro z 2:1 (0:1). Prva tekma v Mariboru se je končala z neodločenim izidom (1:1).

Mariborčani so kot druga slovenska ekipa v tem tednu gostovali na Malti na stadionu Centenary v Ta'Qualiju. Domžalčani so pred dvema dnevoma zapravili priložnost za veliki preobrat in proti Balzanu klonili po podaljšku, Mariborčani pa so danes sicer zaostajali do 80. minute, a nato naredili preobrat za skupno zmago.

Birkirkara si je na prvi tekmi priigrala zelo dobro izhodišče pred današnjo povratno tekmo, srečanje v Ljudskem vrtu se je kljub terenski premoči domačih končalo z 1:1. 

Strateg Maribora Damir Krznar je tokrat namesto poškodovanega Hilala Soudanija v začetno postavo uvrstil Ishaqa Rafiuja, v primerjavi s prvo tekmo pa so bili novinci v začetni enajsterici še Marko Kolar, Marcel Lorber in Marko Božič.

Maltežani so na svojem terenu hitro prevzeli pobudo. Že v uvodnih minutah je bilo dvakrat napeto pred vrati Ažbeta Juga, a takrat še ne posebej nevarno. Ob strelu Mbonga v 14. minuti pa je žogo v kot odbil Watson.

So pa nogometaši Birkrikare do vodstva prišli po dogajanju v 17. minuti; po strelu Andreija Ciolacuja je z drsečim startom žogo skušal ustaviti Watson, a je pri tem igral z roko, sodnik pa je pokazal na belo točko. Izvedel jo je Yannick Yankam, Jug je bil sicer blizu, toda žoga je končala v mreži.

Mariborčani so imeli v prvem delu le dve polpriložnosti. V 27. minuti je Rafiu podal pred gol, Martin Milec je žogo podaljšal do Kolarja, ki pa ni bil dovolj hiter. V sodnikovem dodatku pa je imel priložnost še Jan Repas, a tudi ni bil najbolj natančen.

Drugi polčas je bil za slovensko ekipo vendarle nekoliko boljši. V 64. minuti je terensko premoč gostov izkoristil Itsuki Urata, po njegovem predložku je Kolar streljal z glavo, vendar so domači branilci žogo izbili v kot. Deset minut pozneje pa sta kombinirala Repas in Watson, a spet ni bilo pravega zaključnega strela.

Vijoličasti so si lahko oddahnili v 80. minuti, ko je po dolgi podaji Ivana Brnića z leve strani pred vrati Arnel Jakupović prehitel domačega vratarja Marcela Zapytowskega in žogo iz bližine poslal v mrežo.

Za popoln preobrat je nato poskrbel Juliano Skuka. V 88. minuti je Milec dobro podal, Skuka pa je spretno preigral branilce in vratarja ter zadel za 2:1.

Gostje so zdržali še zadnji nalet Maltežanov v sedemminutnem dodatku in eno nevarno priložnost Birkrikare ter si tako priigrali drugi krog kvalifikacij. Tekmec Mariborčanov bo luksemburški Differdange.

* Stadion Centenary, sodniki: Dohal, Jekkel, Ferenc (vsi Slovaška).
* Strelci: 1:0 Yankam (19., 11-m), 1:1 Jakupović (80.), 1:2 Skuka (88.).
* Birkrikara: Zapytowski, Pajović, Pepe, Coppola, Ribeiro (od 56. Montano), Pena, Zibo, Yankam, Micallef, Mbong (od 56. Zammit), Ciolacu (od 86. Gomes).
* Maribor: Jug, Milec, Watson, Uskoković, Urata, Lorber (od 63. Skuka), Repas (od 90. Vrhovec), Božić (od 46. Laušić), Rafiu (od 46. Jakupović), Brnić, Kolar.
* Rumeni kartoni: Pepe, Pajović; Lorber, Uskoković.
* Rdeč karton: /

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.