Šport > Nogomet
13 ogledov

Preobrat: soigralci prepričali Alonsa, kmalu podpis?

xabi alonso EPA
Že se je zdelo, da je Real Madrid odnehal v boju za podpis nove pogodbe z enim najpomembnejših članov prve postave, vezistom Xabijem Alonsom, toda očitno je prišlo do preobrata.

Xabi Alonso se je dolgo časa izogibal pogovorom o podaljšanju pogodbe z Real Madridom, izteče se mu poleti in že med zimskim prestopnim rokom se lahko nekdanji član Real Sociedada in Liverpoola prosto pogaja z morebitnimi novimi delodajalci, najverjetneje italijanskim prvoligašem Juventusom.

32-letnik se v zadnjih mesecih po poročanju El Confidenciala sploh ni želel pogovarjati s predsednikom Florentinom Pérezom, kateremu ni vračal klicev, dnevnik MARCA pa v soboto poroča, da je prišlo do preobrata – Alonso je svojemu zastopniku Iñakiju Ibañezu naročil, da začne pogajanja za podaljšanje pogodbe.

Nezamenljiv tudi za Ronalda

Baskovski motor sredine igrišča belega baleta naj bi si želel pogodbo vsaj do leta 2016 in plačo okrog sedmih milijonov evrov na sezono. Tako so sadove očitno obrodile besede praktično vseh soigralcev, ki naj bi v slačilnici večkrat izrazili željo, da Alonso ostane v moštvu.

Tudi prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo je klubskemu vodstvu bojda na dušo položil, da je Alonso "nezamenljiv", seveda pa si niti Ronaldo, Pérez ali kdo tretji v klubu ne želi ponoviti epizode z Mesutom Özilom, ki je klub kljub protestom soigralcev in navijačev zapustil po začetku letošnje sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.