Šport > Nogomet
2 ogledov

Prepoved vstopa ženskam

Moški del navijčev Zenita prisotnost žensk na tribunah ovira pri svojem početju. Žurnal24 main
V ruskem nogometnem klubu Zenit iz Sankt Peterburga so sprejeli precej nenavadno odločitev, ki je razjezila predvsem nežnejši spol. Vstopnice za domače tekme ne bodo več na voljo ženskam.

Vodstvo Zenita je po posvetu s svojimi navijači ugotovilo, da jih predstavnice nežnejšega spola na tribunah stadiona Petrovski preveč motijo. "Ne morem skakati po tribunah kot norec in preklinjati, če imam ob sebi ženske," se je pritoževal eden od navijačev tega ruskega kluba. Zato se je vodstvo kluba odločilo za spremembo pri prodaji vstopnic, pri tem pa se je skušalo izogniti neprijetnim vprašanjem. "Prepovedali bomo vstop mlajšim ženskam, a ne vsem," je izjavil predstavnik odnosov z javnostmi Ruslan Drjuma in pri tem sprožil nov val ogorčenj. "Odločili smo se, da o tem ne bomo več govorili v javnosti," so vročo temo zaključili v Zenitu, ki si bo s to odločitvijo vsekakor še poslabšal svoj ugled. Klub iz Sankt Peterburga, ki je lani osvojil pokal Uefa, je imel namreč v preteklosti že obilo težav zaradi rasizma in diskriminacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.