Šport > Nogomet
1 ogledov

Prepovedal kolo, kečap in majonezo

paolo di canio sunderland stoke Reuters
Novi trener Sunderlanda, ki nastopa v elitnem angleškem nogometnem prvenstvu, Italijan Paolo Di Canio se je odločil narediti konec z nezdravimi razvadami igralcev.

Igralci so se tako morali že odpovedati kečapu in majonezi ter sladkim pijačam, kot je kola. Najstrožja prepoved pa velja za prenosne telefone v slačilnici.

Na seznamu tudi telefoni

"Gre za pravo revolucijo. Prizadevam si spremeniti razvade in navade nogometašev, kar pomeni, da uporabe mobilnih naprav v slačilnicah nikakor ne bom dopuščal. Predstavljajte si, da posamezniki niti med masažo niso mogli odložiti mobilcev. Najprej sem dopuščal prenosne telefone, ker sem se posvečal predvsem delu na igrišču, vendar pa sem se odločil, da bom temu naredil konec. Če se bo kdo pojavil v slačilnici s prenosnim telefonom, pa čeprav ga bo imel skritega v torbi, ga bom lastnoročno zalučal v Severno morje. Mobilci so prepovedani," je bil oster Italijan, ki je marca nasledil Martina O'Neilla, ter je dobil zeleno luč vodstva, da fante prime bolj na trdo.

Stroga dieta

Še večja revolucija pa se nanaša na prehrano. Italijan se je odločil na Otoku vpeljati mediteransko dieto, kar pomeni, da so vsakršni "priboljški", kot sta denimo kečap in majonoza ter sladkane pijače, strogo prepovedani. To je le eden izmed ukrepov, s katerimi želi izboljšati učinkovitost na terenu. Sunderland je v minuli sezoni za las ohranil mesto med elito ter se je le za tri točke izognil izpadu v drugoligaško prvenstvo.

"Fantom skušam dopovedati, zakaj so takšne za njih povsem vsakdanje razvade, kot je uživanje majoneze, kečapa ali kole, škodljive. Težavo predstavlja tudi uživanje velikih količin kave. Kavica zjutraj še nekako gre, nikakor pa se ne morejo fantje nalivati s kavo tik pred treningom ali tekmo. Zato smo fantom že razdelili brošure z zdravimi jedilniki. Moraš uživati v življenju, zato razumem, da si kdaj zaželiš tudi 'cheeseburger', vendar pa to ne sme postati vsakdanja navada. Tudi hčerki prepovedujem, da gre na takšne kraje, vendar pa vem, da si kdaj želi oditi tja, kar je povsem razumljivo obnašanje za eno študentko, vendar pa slednje ne sme preiti v navado," je življenjski slog, ki ga želi vsiliti igralcem, pojasnil 45-letni italijanski trener.

Stojanović ubral podobno taktiko

Tudi Slovenec na klopi srbskega prvoligaša Crvene zvezde Slaviša Stojanović je po prihodu v Beograd želel spremeniti razvade nogometašev. Ker od svojih varovancev želi maksimum na vsakem treningu in tekmi, je nekdanjega slovenskega selektorja zmotilo neprofesionalno obnašanje, predvsem uživanje mesnega bureka, piva po treningih in redni nočni izhodi posameznikov. Kako je bil "Slave" uspešen, mediji ne poročajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.