Šport > Nogomet
49 ogledov

Prepovedanemu položaju odklenkalo?

Oliver Bierhoff EPA
Upokojeni nemški napadalec Oliver Bierhoff ne bi nasprotoval ukinitvi prepovedanega položaja.

Direktor nemške nogometne reprezentance in nekdanji nemški reprezentant Oliver Bierhoff je v pogovoru za nemški časnik Sport Bild dejal, da bi bil nogomet po njegovem veliko bolj privlačen, če ne bi bilo pravila prepovedanega položaja. Po uvodnih dvomih naj bi zdaj pobudniki odprave pravila ofsajda iz dneva v dan imeli več podpore.

"Morda ne bi bilo napak, če bi se dogovorili za testno obdobje in v praksi preizkusili, kaj bi odprava pravila ofsajda pomenila za nogomet," meni Bierhoff, ki je glasen postal po sestanku z Marcom van Bastnom, še enim nekdanjim napadalcem in nekdanjim nizozemskim reprezentantom, ki je zdaj tehnični direktor Mednarodne nogometne zveze Fife. Prav Van Basten je Fifi predlagal številne reforme, med drugim tudi to o odpravi pravila prepovedanega položaja.

Bierhoff je dejal, da podpira še eno Van Bastnovo idejo - zamisel o uvedbi premorov med tekmo, tako imenovanih time-outov. "Prekinitve tekme, ki pa ne bi smele biti predolge, bi bile dobra priložnost za vse trenerje," je prepričan Bierhoff.

Napadalcem, kot sta bila tudi Bierhoff in Van Basten, pravilo ofsajda ne diši; uvedli pa so ga, da bi preprečili zadrževanje igralcev pred nasprotnikovem golom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.