Šport > Nogomet
55 ogledov

Prepreči lahko zgodovinski podvig Reala

jan oblak Profimedias
Drevi se bosta na prvi polfinalni tekmi Lige prvakov na Santiago Bernabéuu pomerila Real in Atlético Madrid.

Z današnjo prvo polfinalno tekmo med madridskima kluboma se bodo začeli odločilni dnevi v nogometni Ligi prvakov. Tekma Real - Atletico se bo začela danes ob 20.45, v sredo bo na sporedu še prva polovica drugega polfinalnega dvoboja med Juventusom in Monacom. Po povratnih tekmah naslednji teden bosta znana udeleženca finala v Cardiffu 3. junija.

jan oblak | Avtor: Profimedias Profimedias

Obračun madridskih klubov bo danes pritegnil veliko pozornosti nogometne javnosti. Pri Realu, zmagovalcu tega tekmovanja v dveh od zadnjih treh izvedb (2016 in 2014), lahko še vedno računajo tudi na možnost, da bi kot prva ekipa v zgodovini lige prvakov ubranili prestižno lovoriko.

A mestni tekec Atletico ima svoje načrte. Na krilih slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka bodo skušali rdeče-beli že danes prekrižati načrte belim na njihovem stadionu Santiago Bernabéu.

Atleticu je ostala samo še ta nogometna fronta, saj v španski ligi nima več možnosti za naslov, medtem ko se bodo njihovi tekmeci do konca sezone še trdo borili za prevlado v Španiji z velikimi nasprotniki iz Barcelone.

Na poti do polfinala je Real v četrtfinalu izločil nemškega prvaka, a je povratno tekmo z Bayernom v Madridu zaznamovalo tudi zelo slabo sojenje madžarskih sodnikov, ki so zasenčili tudi domačega zvezdnika Cristiana Ronalda in njegov 100. zadetek v tem tekmovanju. Atletico je v četrtfinalu izločil angleške prvake iz Leicestra.

Pri španski Marci so pred prvim polfinalnim obračunom madridskih velikanov zapisali osem ključnih dejavnikov, ki bodo krojili razplet obeh tekem. Eden od njih bo obračun obeh vratarjev, statistika pa je na strani slovenskega čuvaja mreže.

Monaco - Juventus

V sredo bo na vrsti še obračun med presenečenjem sezone Monacom in Juventusom, prva tekma bo v kneževini. Monačani so v četrtfinalu po številnih razburjenjih, tudi po napadu na avtobus tekmecev, izločili dortmundsko Borussio, Juventus pa po zaslugi odlične prve tekme Barcelono.

Naslednji teden bosta povratni tekmi na stadionu Atletica v sredo, 10. maja, v Torinu pa že dan prej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.