Šport > Nogomet
28 ogledov

Preprečili bombni napad na Westfalnu

V četrtek je bil dostop za stadion Westfallen v Dortmundu omejen.(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Nemška policija je prijela 25-letnega osumljenca, ki naj bi ta vikend načrtoval bombni napad med tekmo med Borussio in Hannovrom. Pred stadionom Westfalen so našli tri eksplozivna sredstva.

Nemški Zvezni kriminalni urad (BKA) je našel in deaktiviral tri na uro nastavljena eksplozivna sredstva za stadionom Westfalen (danes uradno imenovan Signal Iduna Park), kjer domuje bundesligaš Borussia Dortmund. Prijeli so tudi že 25-letnega osumljenca, nemškega državljana, in tudi v njegovem stanovanju so našli tri eksplozivne naprave.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

BKA je začela s preiskavo že februarja, ko so na nemško veleposlaništvo v Islamabadu (Pakistan) prejeli anonimno obvestilo o dveh sočasnih bombnih napadih v Nemčiji. Osumljenca so v povezavi z nekim primerom izsiljevanja odkrili v torek, ko jim je izdal lokacije vseh šestih bomb. Omenjeni človek je bil že leta 2010 osumljen izsiljevanja nekega večjega nemškega podjetja.

Motiva policija za zdaj ne pozna, a je izključila možnost poskusa terorističnega napada. "Ni nobenih indicev, da bi šlo za teroristično dejanje ali kakšno povezavo z islamskimi organizacijami," je dejal predstavnik ministrstva za notranje zadeve. "Osumljenec je očitno deloval sam in je imel zločinske namene." Menijo, da gre za izsiljevanje ali pa poizkus napada na gostujoče navijače. Če bi bilo slednje res, so svoj šok v Hannovru že izrazili: "Ne morem si predstavljati, da bi bil kakšen navijač sposoben česa takega," je dejal predsednik Hannovra, s katerim v soboto popoldne igra Borussia, Martin Kind. Tekme za zdaj ne nameravajo odpovedati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.