Šport > Nogomet
90 ogledov

Prepričali so ga, da zamenja sedež

alan ruschel Youtube
Brazilski nogometaš Alan Ruschel je tri tedne po letalski nesreči, v kateri je življenje izgubilo 19 igralcev Chapecoenseja, spregovoril na tiskovni konferenci.

Alan Ruschel je eden od šestih srečenežev, ki so preživeli letalsko nesrečo v kolumbijskem gorovju Cerra Gorda.

Branilec je tri tedne po tragičnem dogodku, ki je zahteval 71 človeških življenj, stopil pred predstavnike sedme sile in razkril, da je v zadnjem hipu zamenjal svoj sedež.

Prav odločitev, h kateri ga je spodbudil vratar Jackson Follman, mu je bržkone rešila življenje.

''Direktor Cadu Gaucho me je prosil, če se lahko presedem naprej, da bodo lahko novinarji skupaj sedeli zadaj. Nisem želel, vendar je Jackson Follman vztrajal, da sedim ob njem. Samo bog ve, zakaj sem preživel nesrečo. Zgrabil me je in mi dal še eno priložnost,''
je s solzami v očeh pripovedoval Ruschel.

''Ne spomnim se ničesar. Ko smo govorili, se je vse skupaj zdelo kot sanje, nočna mora. Počasi sem začel razumeti, kaj se je zgodilo. O nesreči ne govorim. Izogibam se novicam. Sodeč po tem, kar sem videl, bi rekel, da je šlo za pohlep pilota,'' je nadaljeval Ruschel.

''Izgubil sem veliko prijateljev, a ne bom se predal, slavil bom tiste, ki so umrli in odšli k bogu. Naredil bom vse, da se vrnem k nogometu,'' je napovedal 27-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.