Šport > Nogomet
5 ogledov

Presenečen, da ostaja v Dinamu

Luka Modrić je s presenečenjem sprejel odločitev, da ostaja v Dinamu. Žurnal24 main
Veliki up hrvaškega nogometa in eden od glavnih adutov "kockastih" na prihajajočem EP Luka Modrić upa, da se bo poleti vendarle preselil iz Dinama. "Dinamo je moj klub," je dejal Modrić.
Luko Modrića so Hrvaški mediji vsi po vrsti videli v največjih evropskih klubih, od Barcelone do Arsenala . Na koncu pa je alfa in omega Dinama Zdravko Mamić zavrnil po njegovih besedah 50 milijonov evrov visoko ponudbo bogatih zahodnih klubov in zadržal Modrića, s katerim želi zagrebški Dinamo prihodnje leto priti v Ligo prvakov.
 
 

Dinamo je moj klub in tu sem srečen.

Luka Modrić

 
Kapetan Dinama je na novinarski konferenci predstavil svoje poglede na "neuspel" prestop v enega izmed evropskih velikanov. Svoje občutke je opisal takole: "Ko sem izvedel, da ostajam v Dinamu, sem bil presenečen. Nisem razočaran nad odločitvijo kluba, kot so to pisali mediji. Dinamo je moj klub in srečen sem tu. Pravim, da sem bil presenečen in bilo mi je malo žal, vendar pa je danes povsem drugače in lahko vam povem, da sem srečen."

Lani je gostoval v Domžalah (Modrić v dvoboju z Žinkom). © Action Images

 
Modrić ni želel komentirati, kateri klubi so se potegovali zanj: "Bilo jih je nekaj, a o tem ne bi želel govoriti, saj se ni nič od tega uresničilo." Pomanjkanje motivacije za igranje v hrvaški nogometni ligi ne pride v poštev: "Sem profesionalec in spoštujem odločitev kluba. Toliko večji motiv za trdo delo in dobre igre je bližajoče se Evropsko prvenstvo, ki je pred nami," dodaja Modrić, ki se hkrati zaveda, da bi v tujini napredoval: "Menim, da bi v najboljših ligah napredoval, vendar bom v tem času tudi v Dinamu postal bolj kompleten igralec."

Modra desetica je dejala, da ga igranje v Angliji ne bi preveč utrudilo: "Čorluka iz Manchester Cityja na priprave reprezentance ne bo prispel nič bolj utrujen kot jaz." Pogodbo z Dinamom, ki bi mu prinesla veliko večjo plačo, ni podpisal: "Dejal sem že, da bi mi bilo zelo nerodno, če bi v garderobo pred soigralce prikorakal z veliko večjo plačo. Sicer dvomim, da bi me soigralci gledali drugače , vendar moramo priznati, da gre za prevelik denar za hrvaške razmere. Meni denar ni najbolj pomemben," ostaja skromen eden od najbolj nadarjenih evropskih nogometašev. Kljub temu njegovi profesionalni cilji presegajo okvire zagrebškega moštva: "V Dinamu so mi dejali, da bom v njihovih vrstah ostal do konca leta. Vseeno upam, da se bo prestop zgodil že poleti. To so moje želje in pričakovanja. Bomo videli," je pogovor z novinarji končal Modrić.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.