Šport > Nogomet
19 ogledov

Press: "Prosinečki, novi trener Zvezde!"

Prosinečki je v jeseni svoje kariere igral za Bežigradom, kjer je nosil dres Oli Žurnal24 main
Srbski tabloid Press poroča, da bo novi trener Crvene zvezde v četrtek postal nihče drug kot Robert Prosinečki. Za nekdanjega ljubljenca beograjske publike bo to prvi trenerski izziv v karieri.
Eden prvih
Hrvatov v Srbiji

Za hrvaške trenerje v Srbiji od konca vojne leta 1995 (in še prej) velja pravcati embargo. Enako velja tudi za srbske strokovnjake na Hrvaškem. Kljub temu, da je za večino Beograjčanov Prosinečki še vedno "Srbin", pa bo zanimivo videti, kako bo pri enem izmed simbolov srbskega športa lahko funkcioniral kot – Hrvat. Svojo domovino je Prosinečki seveda "izdal" že leta 1987, ko je k Zvezdi prestopil kot igralec.

Trenerski vrtiljak pri Crveni zvezdi se še kar vrti. Nista minila še niti dva dneva od slovesa Aleksandra Krstića, že je znan njegov naslednik na klopi Marakane. To naj bi bil po ekskluzivnem poročanju srbskega tabloida Press kar nekdanji hrvaški reprezentant in nogometaš Zvezde Robert Prosinečki, ki naj bi bil po "zanesljivih" informacijah v klubskih prostorih predstavljen že v četrtek.

"Menimo, da je v tem trenutku (Prosinečki, op. p.) najboljša rešitev, saj govorimo o legendi kluba, ljubljencu navijačev in človeku, ki je veliko ime ne samo Crvene zvezde, ampak tudi evropskega nogometa. Prav tako poseduje tudi karizmo, v slačilnici pa bo imel nesporno avtoriteto," je za Press povedal neimenovan vir iz kluba.

Finančne zahteve Prosinečkega, ki razen štiriletnega delovanja v hrvaški reprezentanci (pomočnik) nima trenerskih izkušenj, naj bi bile "zelo skromne", saj naj bi "Žuti" na leto prejemal vsega 100 tisoč evrov plače. Prosinečki je v takrat kontroverznem prestopu iz Dinama v Beograd prišel leta 1987 in kot član šampionske generacije rdeče-belih osvojil tudi naslov evropskega prvaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.