Šport > Nogomet
163 ogledov

"Prestali smo največjo tragedijo v zgodovini kluba"

zlatko zahović Youtube
"Po razpletu lahko samo rečemo, da je lovorika doma," je 14. prvenstveno zvezdico Maribora za uradno spletno stran kluba pospremil športni direktor Zlatko Zahović.

Maribor je po enoletnem premoru spet postal slovenski državni prvak in prepričljivo osvojil 14. naslov v zgodovini kluba. S tem je nadaljeval prevlado v slovenskem nogometnem prostoru, saj je v zadnjih devetih sezonah osvojil kar sedem lovorik.

"Čestitam igralcem, strokovnemu vodstvu in seveda našim navijačem, tistim najpomembnejšim, zaradi katerih igramo in delamo. Klub brez navijačev ne bi bil enak. Po razpletu lahko samo rečemo, da je lovorika doma. Mladinska 29 je edini pravi naslov za to trofejo. Številke so dovolj zgovorne, Maribor ima 14 od 26 naslovov prvaka, na kar smo ponosni in posledično lahko govorimo o prevladi Maribora ne samo v tej sezoni, ampak v celotni zgodovine slovenske lige," je za klubsko spletno stran, ki je že nekaj časa njegov edini vir komunikacije z javnostjo, dejal Zlatko Zahović.

Po besedah športnega direktorja je vseh 14 naslovov nekaj posebnega, a letošnji je zares edinstven. "Šli smo skozi težko fazo, nikakor ne smemo pozabiti, da smo vmes morali prestati tudi največjo tragedijo v zgodovini kluba. Ta lovorika je tudi za naša nesrečna fanta, Damjana in Zorana. Ob tem pa smo pokazali več stvari, ki delajo klub velikega. Ko ti določene zadeve ne stečejo, kot bi želel, je zelo pomemben odziv in mi smo verjeli v tisto, kar delamo. Nismo dovolili, da se v pisarne naseli dvom o naši strokovnosti, pripadnosti, vsemu, kar dela klub velikega. Pokazali smo, da smo skupaj čvrst kolektiv, ki ve, kaj dela. Ta sistem, ki ga imamo, kar je v klubih najtežje vzpostaviti, tudi uresničujemo," je pojasnil prvi mož mariborskega kluba.

Finančno majhni, a venomer neugodni

Maribor kljub predčasnemu slavju v zaključku sezone ne namerava popuščati, temveč bo tekme izkoristil kot odskočno desko za začetek priprav na novo tekmovalno obdobje.

"Sledimo navijaškemu sloganu Nikol'nam ni dovolj. Že gledamo naprej in se pripravljamo na naslednje izzive, medtem pa so pred nami še zadnje 4 ligaške tekme in v vseh štirih želimo zmagati. Ta zmagovalna miselnost ostaja prisotna, potem pa se začenja tisto, česa se vedno posebej veselimo. Evropske tekme, ki dajejo klubu drugačno dimenzijo in dodatno potrditev dela. Prepričan sem, da bo ekipa dobro pripravljena na kvalifikacijske dvoboje. Imamo dovolj izkušenj na vseh področjih. Maribor je v evropskih razmerah vedno finančni avtsajder, a z našim sistemom, z enotnostjo v klubu in podporo navijačev smo zelo neugoden nasprotnik za vsakogar. Naredili bomo vse, da potrdimo dosedanje dosežke," pravi Zahović.

"Za Maribor veljajo drugačna pravila"

"Ugled se gradi dalj časa. In ugled NK Maribor je nastal že v prejšnjih obdobjih. Mi smo Maribor, imamo ta privilegij uspešnega nastopanja na mednarodnem prizorišču in v tem duhu želimo nadaljevati. Zavedamo se, da smo si s prejšnjimi dosežki sami dvignili lestvico pričakovanj in posledično imamo večji pritisk. Predvsem pa za nas veljajo drugačna merila. Če Maribor izpade v zadnjem kolu kvalifikacij, je to označeno kot neuspeh, kar za preostale ne velja. Ne pozabimo, da je od drugih slovenskih klubov takšen dosežek uspel le še Muri. Pa še to v Ljudskem vrtu," je pogovor za Nkmaribor.com sklenil športni direktor kluba.

 
Komentarjev 5
  • Anton Blažič 16:02 09.maj 2017.

    Preden komentirate in pljuvate po nekom, ki je pokazal kaj se da v slovenskem nogometu narediti z pametnim delom in načrtovanjem na dolgi rok, poglejte svojo mumijo - koliko trenerjev in športnih direktorjev je zamenjal v svojem kratkem obdobju v ...prikaži več Ljubljani? Potolažite se, ne bo jih več dosti ker bo v kratkem spakiral, Olimpija v jovo na novo - 5. liga

  • Avatar olor
    olor 14:45 09.maj 2017.

    bi ti dal pet plusov, če le lahko

  • titty 13:11 09.maj 2017.

    Bravo, čestitke Mariboru! Ampak ta Zahović je pa oduren!