Šport > Nogomet
15 ogledov

Prestop v Real ni bil napaka

Figo Žurnal24 main
Eden najboljših portugalskih nogometašev vseh časov Luis Figo se je pri 38-letih spomnil enega od najvažnejših trenutkov v karieri, ko je iz Barcelone odšel v Madrid k Realu.

Luis Figo je danes ambasador Interja. Portugalec pa je globok pečat pustil tudi v dresu Barcelone in Real Madrida, kjer je skupno preživel deset let. Pred prihodom v Španijo je Figo kar šest let nosil dres Sportinga, nato pa je prišel čas za korak naprej v njegovi karieri. Leta 1995 je postal član ponosa Katalonije, kjer je navijače navduševal do sezone 2000, potem pa iste navijače razočaral, ko se je odločil za odhod v prestolnico k Realu. Čeprav je od tega že več kot deset let, pa pristaši Barcelone Figu še danes niso odpustili. "Takrat je bil na mojih ramenih velik pritisk. Ko se spomnim tistih dni, pa mislim, da sem se pravilno odločil. Real Madrid mi je omogočil, da sem osvojil veliko naslovov," se je Figo za Montecarlonews.it spomnil ene najpomembnejših odločitev v svoji karieri. Figo je sicer tako pri Barceloni kot pri Realu osvojil po sedem lovorik. Iz časov pri Barceloni se mu je v spomin najbolj vtisnil legendarni Johan Cruyff, nekdanji trener Barce, danes pa selektor Katalonije: "Ko sem prišel v Barcelono, sem pod Cruyffom postal odličen nogometaš."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.