Šport > Nogomet
1437 ogledov

"Pretresen, jezen in okrvavljen"

vdor navijačev na zelenico Profimedia
V kaosu na zelenici jo je skupil 36-letni kapetan Sheffield Uniteda Billy Sharp.

Kapetan Sheffield Uniteda Billy Sharp je bil tarča grobega napada po izpadu njegovega moštva v polfinalu drugoligaškega "play-offa" za preboj v elitno Premier ligo.

Nottingham Forest si je napredovanje zagotovil po streljanju enajstmetrovk, potem ko je bil izid po dveh tekmah poravnan na 3:3.

Sharp, nekdanji član Foresta, je z roba igrišča spremljal kaotično dogajanje na zelenici, ko je v njega z veliko silo priletel eden izmed razposajenih domačih navijačev in ga zrušil po tleh, pri čemer je 36-letnik utrpel neprijetne poškodbe.

"Kot nekdanji nogometaš Foresta ne bom dopustil, da bi mi nek ničvrednež odvzel spoštovanje do navijačev Foresta. Zelo sem ponosen kot kapetan Sheffielda, saj so naši igralci dali vse od sebe, zato imajo lahko dvignjene glave. Vrnili se bomo in poskusili znova. Hvala vsem za podporo po incidentu," je zapisal angleški napadalec.

Po besedah trenerja Paula Heckingbottoma je Sharp, ki na tekmi ni zaigral zaradi poškodbe, moral na šivanje. "Napadli so enega naših nogometašev. Je pretresen, okrvavljen in jezen," je povedal trener. "Billy se je brigal zase in poskušal spraviti s poti naše igralce. Napad je bil nepričakovan. To je bilo strahopetno dejanje. Potreboval je šive. Pretreslo ga je," je dodal Heckingbottom.

Policija je v povezavi z dogodkom aretirala 31-letnega osumljenca, ki je trenutno v pridržanju, incident pa je že pod drobnogledom Angleške nogometne zveze (FA).

Odzvali so se tudi iz Nottinghama, kjer bodo napadalcu izrekli dosmrtno prepoved obiska tekem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.