Šport > Nogomet
2911 ogledov

Pri Barci ob slovesu Piqueja potihoma odpirajo šampanjce

Gerard Pique Profimedia
Presenetljiva novica, da se Gerard Pique poslavlja od aktivnega igranja nogometa, ki je udarila kot strela z jasnega, utegne Barceloni močno pomagati pri nadaljevanju sezone.

Katalonski mediji namreč danes pišejo, da se bo Barceloni zaradi predčasne upokojitve Gerarda Piqueja, ki je imel s Katalonci še 1,5 leta trajajočo pogodbo, močno sprostila plačna masa (španski As piše, da bo katalonski ponos privarčeval vsaj 50 milijonov evrov), kar pa bi pomenilo, da se bo lahko Barcelona že v zimskem prestopnem roku ozrla po zvenečih imenih.

In to je bil po šokantnem izpadu iz lige prvakov tudi cilj katalonskega kluba. V zimskem prestopnem roku si želijo okrepiti zasedbo – a ne na položaju osrednjega branilca –, da bodo lahko v domačem prvenstvu z Real Madridom konkurirali v boju za naslov španskega prvaka. Seveda pa imajo jasno računico tudi v ligi Evropa, kjer so na papirju med najmočnejšimi zasedbami. 

Gerard Pique Čustven video Šport Šok! As Barcelone z nenadnim koncem kariere

Katalonski časnik Sport piše, da so se v klubski pisarni že ozrli proti tržišču za januarski prestopni rok, obenem pa dodajajo, da v klubu razmišljajo o eni do dveh zvenečih okrepitvah. Slovo Piqueja, dolgoletnega nosilca igre katalonskega ponosa, pa ne utegne biti zadnje boleče slovo. Kot namreč poročajo katalonski mediji, je cilj kluba, da se poleti znebi še veteranov Jordija Albe in Sergia Busquetsa, s čimer bo privarčevala zajeten del plačne mase. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.