Šport > Nogomet
14 ogledov

Pri Barçi "presenečeni" nad izbruhom Pepa

guardiola barcelona rosell EPA
Podpredsednik Barcelone Jordi Cardoner se je odzval na četrtkov izbruh nekdanjega trenerja Josepa Guardiole. Novi šef Bayerna je ostro kritiziral nekdanje delodajalce.

Po tem, ko je Josep Guardiola na četrtkovi novinarski konferenci v Trentinu, kjer se s svojim novim klubom Bayernom pripravlja na začetek nove sezone, nepričakovano ostro napadel vodstvo bivšega kluba Barcelone, ki ga po njegovem mnenju "ni pustilo na miru" med letom dni dolgimi počitnicami, se je na njegove besede s presenečenjem odzval Jordi Cardoner.

Podpredsednik Barcelone je tako uslišal Guardiolin poziv, nekdanji trener je namreč proti koncu famozne novinarske konference dejal, da naj iz Katalonije jasno povedo, če so njegove obtožbe izmišljene, a ne "prek povezav iz Brazilije in prek prijateljev v Barceloni".

Bolezni Vilanove niso uporabili

"Res sem bil zelo presenečen. Nisem razumel reči, ki jih je izrekel," je za barcelonski športni dnevnik Mundo Deportivo dejal Cardoner. "Predstavljam si, da je neka razlaga za temi trditvami, ker je bil odnos med nami − in govorim ne le zase, ampak tudi za predsednika (Sandra Rosella, op. a.) − vedno vljuden. Bolezni (trenerja Vilanove, op. a.) Tita nismo uporabili proti njemu ali komurkoli drugemu. Kdorkoli bi storil kaj takega, je slaba oseba.

Ko je oznanil, da odhaja, smo to spoštovali. Morda kot Katalonci nismo razumeli, saj smo si želeli nadaljevati skupaj z njim, ampak smo ga spoštovali kot osebo. Prepričan sem, da je do njega prišlo nekaj netočnih informacij, verjetno pa se bom pogovoril s predsednikom, da bi vse razjasnila. Morda bi se moral Pep pogovoriti s predsednikom, da bi zmanjšal ta razhajanja."

Laporta takoj podprl Guardiolo

Po pričakovanjih je nekdanjega trenerja podprl bivši predsednik Barcelone Joan Laporta, mož, ki je Guardiolo tudi postavil za trenerja prvega moštva, nato pa se leta 2010 umaknil nekdanjemu velikemu prijatelju in nato velikemu rivalu Sandru Rosellu.

"Guardiola si zasluži vse zahvale Barcelone za izvrstno delo, ki ga je opravil, za svojo iskrenost in vrednote, ki jih predstavlja," je prek Twitterja sporočil Laporta. Slednji je sicer v zadnjih mesecih že večkrat ponovil, da ga mika povratek v pisarne Camp Noua. Kot predsednik kluba, seveda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.