Šport > Nogomet
14 ogledov

Pri Barçi še niso jezni, a bodo, če ...

Messi je bil proti Herculesu nemočen. V Ligi prvakov bo moral pokazati več. (Fot Žurnal24 main
V torek in sredo se igrajo prve tekme nove sezone Lige prvakov. Barcelona je po hudem spodrsljaju v domačem prvenstvu odločena, da se znese nad Panathinaikosom. Če jim ne uspe, bodo hudo besni.
Panathinaikos se v
Ligo prvakov vrača po letu dni in se Barceloni ne bo dal kar tako. Svoj zadnji odmevnejši rezultat so v tem tekmovanju dosegli v sezoni 2001/2002, ko jih je v osmini finala izločila prav Barcelona. Njihov najboljši je Djibrill Cisse, ki je v lani za tri grške lovorike dal 29 golov.

Rezultat, ki je zaznamoval vikend v evropskih nacionalnih ligah, je bil poraz Barcelone proti novincu v španski Primeri Herculesu. 0:2 je prvi domači poraz katalonskega ponosa po maju 2009. "Zaradi tega poraza se ne bomo jezili ali si ga jemali k srcu. Ni pomembno, kako začneš sezono, pomembno je, kako jo končaš," je navijače poskušal pomiriti Dani Alves. In tako ranjeni nogometaši iz Camp Noua v torek začenjajo novo sezono Lige prvakov. Njihov nasprotnik bo grški Panathinaikos. "Za nas v Ligi prvakov šteje le zmaga, in če nam tam ne uspe, bomo jezni. Proti katerikoli ekipi igramo, smo zelo motivirani, in v torek šteje le zmaga. Na zelenico bomo šli polno motivirani in upam, da pokažemo več kvalitete kot v soboto," je dodal Alves.

Proti katerikoli ekipi igramo, smo zelo motivirani in v torek šteje le zmaga.
Dani Alves

Barcelona je ob začetku Lige prvakov še toliko bolj odločena, ker jim je lansko ubranitev v polfinalu preprečil kasnejši prvak Inter Milan z Joséjem Mourinhom. Slednji je zdaj trener Reala Madrida, tako da snidenje z njim še sledi. Morda je bil razlog za sobotni poraz s Herculesom (če ste preslišali, zanje igra David Trezeguet) odstotnost več zvezdnikov iz prve enajsterice: Sergio Busquets in Carles Puyol sta dobila prost večer, Xavi in Pedro pa sta igrala le v drugem polčasu - da bodo spočiti za Panathinaikos. Strelec zmagovitega gola za naslov prvaka na letošnjem mundialu Andres Iniesta je prepričan, da so se iz tega poraza nekaj naučili: "Za nas je bila to velika lekcija."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.