Šport > Nogomet
199 ogledov

Pri Gorici tudi uradno odslovili legendo kluba

Miran Srebrnič
Pri novogoriškem klubu bodo iskali novega trenerja.

Potem ko je pred dnevi že zaokrožila neuradna informacija o tem, da goriških nogometašev spomladi ne bo več vodil Miran Srebrnič, je goriški klub danes to potrdil tudi uradno. Zdaj že nekdanjemu trenerju so se zahvalili za delo v klubu, novega trenerja pa bo moštvo dobilo do začetka priprav na drugi del sezone.

Srebrnič in goriški klub sta sodelovala skoraj štiri leta, so zapisali na klubski strani in dodali, da tako klub kot trener potrebujeta in si želita osvežitve, nove energije in nov zagon. "Normalno je, da ob odhodu prevladujejo mešani občutki. Sploh, ker zapuščam okolje, ki je resnično del mene. Ampak kot sem že večkrat poudaril, je ta situacija le del nogometnega posla, ki nikakor ne sme vplivati na osebne odnose ter na celotno sliko kluba. Klub je danes zdrava sredina. Z veseljem se bom še kdaj vrnil v ta ustroj," so v goriškem klubu zapisali poslovilne misli Srebrniča.

"So slovesa in so slovesa, ki so zgodba zase. Kot predsednik sem se v preteklih štirih letih znašel v številnih zaskrbljujočih situacijah, a do sedaj nikoli in nikjer v povezavi z Miranom. Zato je bila ta odločitev še toliko težje sprejeta. Brez zlonamernosti, nikakor zgolj zaradi zadnjih tekmovalnih rezultatov in predvsem kot plod konstruktivnega pogovora," pa je zapisal predsednik Gorice Hari Arčon.

Marcos Tavares Stolček Šport Trenerska sprememba pri prvoligašu

Gorica je na zadnjih devetih tekmah jesenskega dela osvojila le eno točko, nazadnje pa je zmagala 7. oktobra, ko je ugnala kranjski Triglav. Srebrnič je bil na klopi Gorice tri leta in pol. Kot nogometaš pa je celotno profesionalno kariero odigral prav za Gorico (1993-2007) ter klubski dres nosil na 399 tekmah.

Gorica je še sporočila, da bo ime novega trenerja znano do začetka priprav na spomladanski del sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.