Šport > Nogomet
24 ogledov

Pri Hajduku zbrisali peterokrako rdečo zvezdo

Hajduk Split Barcelona Reuters
Pri splitskem Hajduku je v zadnjem času zelo vroče. Vodstvo ponosa Dalmacije je v javnost poslalo koledarje za leto 2012 in na njih retuširalo stare fotografije in z dresov legend kluba zbrisalo klubski grb s peterokrako rdečo zvezdo. Nadzorni odbor kluba je upravo pozval, naj nemudoma umakne sporni koledar.

Na Hrvaškem, kjer bodo tako kot pri nas v nedeljo parlamentarne volitve, je predvolilni čas zaznamoval škandal z rdečo zvezdo. Vodstvo hrvaškega nogometnega prvoligaša Hajduka je na novem koledarju za leto 2012 retuširalo stare fotografije in z dresov legend kluba zbrisalo klubski grb s peterokrako rdečo zvezdo.

Kot poročajo hrvaški mediji, so v splitskem Hajduku s pomočjo računalniškega programa z belih dresov največjih legend slovite dalmatinske ekipe izginili vsi grbi s simbolom prejšnjega političnega sistema.

Gre za še eno v vrsti spornih potez predsednika uprave kluba Hrvoja Maleše, ki so ga enkrat že zalotili z ustaško kapo na glavi. Na škandal se je že odzval Nadzorni odbor Hajduka, ki je upravo kluba pozval, naj nemudoma umakne sporni koledar, "ki ne sme z neustreznimi in napačnimi podatki predstavljati Hajdukove športne zgodovine". "Hajduk ima kot klub bogato stoletno športno tradicijo in še nikoli v svoji zgodovini ni spreminjal svojega imena ali zakrival svojih simbolov, zato natisnjenega koledarja ne moremo sprejeti kot uradnega koledarja HNK Hajduk," je nadzorni odbor zapisal v izjavi za javnost po včerajšnji korespondenčni seji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.