Šport > Nogomet
21 ogledov

''Pri Man Utd kot na počitnicah''

paul pogba EPA
Francoski napadalni vezist je primerjal kulturi dela italijanskega prvaka in angleškega kluba. ''Pri Man Utd se mi je zdelo, kot da sem na počitnicah,'' je priznal 22-letnik.

Paul Pogba je leta 2012 zapustil Manchester United in se preselil k Juventusu, potem ko je pod takritko nekdanjega trenerja rdečih vragov Sira Alexa Fergusona dobil le tri priložnosti v prvi postavi angleškega kluba. V dresu stare dame se je proslavil kot eden najobetavnejših nogometašev na svetu, katerega vrednost naj bi nekoč presegla 100 milijonov evrov.

Francoski reprezentant je s torinskim velikanom osvojil tri zaporedne naslove Serie A, v zaključku lanske sezone pa je dobil priložnost zaigrati v finalu Lige prvakov, kjer je moral Juve priznati premoč Barceloni (3:1). 

''Tukaj garamo''

Pogba je v intervjuju za italijanski časnik La Stampa primerjal kulturo dela pri Manchester Unitedu, ki se ne more primerjati z garanjem v Torinu. Prav trdo delo je po mnenju 22-letnega nogometaša glavni razlog za uspehe, ki jih je zabeležil v zadnjih letih.

''Ljudje se morajo zavedati, da v Juventusu ni nič enostavno. Tukaj obstaja drugačna kultura dela kot kjerkoli drugje. Igral sem za Manchester United in zdelo se mi je, kot da sem na počitnicah. Tukaj garamo. Nismo ukradli vseh teh naslovov, ampak smo jih osvojili s trdim delom,'' je povedal Francoz, ki ga govorice povezujejo z Barcelono, Manchester Cityjem in Chelseajem.

Prijateljuje z Balotellijem

Pogba je nedeljski večer izkoristil za druženje z Mariom Balotellijem, ki po neuspešnem odbobju pri Liverpoolu igra na posoji pri AC Milanu. Agent Mino Raiola, ki med drugim zastopa tako Balotellija kot Pogbaja, bo poskušal trenerja redsov Jürgena Kloppa prepričati, da si Italijan zasluži še eno priložnost na Anfieldu.

''Seveda, moje delo je, da se pogovorim z vsemi trenerji. O kvaliteti Maria Balotellija in njegovem talentu ni nobenega dvoma. Pogovorili se bomo, ko bo prišel čas za to,'' je povedal Raiola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.