Šport > Nogomet
17 ogledov

Pri Olimpiji ne dramatizirajo

Žurnal24 main
Maribor je z izdatno zmago nad Triglavom s 5:0 prepričljivo začel tudi na domačem prizorišču, medtem ko se je Olimpijina sivina še enkrat pokazala v Velenju. A zmaji (za zdaj) ne zganjajo panike.

Zavestno smo sestavili takšno ekipo, rezultata ne moremo pričakovati za vsako ceno. V tem primeru bi sestavili ekipo drugače. Slepo igranje na rezultat v slovenskem prostoru in v tem gospodarskem stanju ne prinaša nič pametnega.
Simon Sešlar
Olimpiji so se znova zatresla tla pod nogami. Potem ko je preživela dva boleča dvoboja s Širokim, ni uspelo niti domače celjenje ran. Rudar je bil na gostovanju boljši s 3:1, čeprav so povedli zmaji. Po preigravanju Sebastjana Cimerotiča je Dragonse razveselil Anej Lovrečič. Za izenačenje in vodstvo knapov je malce presenetljivo poskrbel še najstnik Elvis Bratanović, dokončno pa je velenjsko slavje v prestolnici potrdil Nikola Tolimir, čeprav so se zmaji na vse kriplje trudili izenačiti. "Tekma je bila tipična za prvo kolo, precej živčna. Napravili smo preveč posamičnih napak, da bi jo lahko dobili. Čeprav smo imeli pri 2:1 za goste dve, tri lepe priložnosti za izenačenje," je po srečanju za zurnal24.si povedal športni direktor Olimpije Simon Sešlar.

Prva liga, lestvica:

Maribor 3
Luka Koper 3
Rudar 3
Domžale 3
H. Gorica 3
CM Celje 0
Nafta 0
Olimpija 0
Primorje 0
Triglav G. 0

Tri uradne tekme, trije porazi. Dvakrat Široki, enkrat Rudar. Takšna je Olimpijina bilanca na začetku sezone. Se zato že porajajo misli o spremembah? "O tem govoriti je preuranjeno, saj smo odigrali šele prvo kolo. Ekipa ni skupaj pet let in nima povprečne starosti 28 let. Zavestno smo sestavili takšno ekipo, rezultata ne moremo pričakovati za vsako ceno. V tem primeru bi sestavili ekipo drugače. Slepo igranje na rezultat v slovenskem prostoru in v tem gospodarskem stanju ne prinaša nič pametnega. Tudi Široki je proti Austrii še enkrat pokazal, kako močna ekipa je (na Dunaju je bil rezultat 2:2, op. a). Z moje strani ni razloga za ne vem kakšno dramatiziranje," nam je pojasnil Sešlar

Žreb je določil, da se bo zmagovalec para Maribor – Videoton v naslednjem kolu Evropske lige pomeril s škotskim Hibernianom. Prva tekma bo 29. julija na igrišču zmagovalca slovensko-madžarskega obračuna, povratna 5. avgusta na Škotskem.

Vijolice iz Maribora so z odliko opravile prvi ligaški preizkus sezone. Kanonada se je začela že v sedmi minuti, ko je triglavan Robert Najdenov s prekrškom kot zadnji igralec na robu kazenskega prostora ustavil Dragana Jelića. Nagrajen je bil z rdečim kartonom, kazen pa je začinil še zadetek Tomislava Pavličića s prostega strela. Nato je na sceno stopil mladi reprezentant iz Bele krajine Vito Plut, ki je potreboval le eno srečanje, da se je povzpel na vrh lestvice strelcev. Natančno je meril v 18., 44. in 50. minuti. Mariborčani so še naprej igrali in si ustvarjali priložnosti, Darko Milanič pa je lahko celo spočil nekaj najpomembnejših členov svoje verige. Marcos Tavares si je tako petardo svojih soigralcev ogledal s klopi, Mitja Viler je bil na igrišču le nekaj več kot 50 minut, Semir Spahić je vstopil že v 17. minuti, Mitja Rešek pa v 52. Oba štejeta 19 pomladi. Ironično, peti zadetek je Gorenjcem zabil – Gorenjec: Aleš Mertelj.

Gorica je na prvi domači tekmi z zadetkom Sebastjana Komela ugnala Nafto. Že v soboto je Koper brez težav ugnal majavo Primorje, Domžale pa so v zadnjih minutah srečanja izbojevale tri točke v Celju.

Prva liga, 1. kolo:

Olimpija : Rudar 1:3 (1:1)
Lovrečič (20); Bratanovič (45, 58), Tolimir (91)


Maribor : Triglav Gorenjska 5:0 (3:0)
Pavličić (7), Plut (18, 44, 50), Mertelj (90)
Rdeči karton: Najdenov (7/Triglav)


 Hit Gorica : Nafta 1:0 (1:0)
Komel (13)
 
Luka Koper
: Primorje  4:1 (2:0)
Brulc (32, 59), Marčeta (35), Karić (73); Kremenovič (75)

CM Celje : Domžale 0:1 (0:0)
Smukavec (87)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.