Šport > Nogomet
101 ogledov

Pri Olimpiji prva okrepitev

NK Olimpija Saša Despot
Nogometaši Olimpije so že začeli s pripravami na novo sezono, uvodnega treninga se je udeležil tudi novi član ljubljanskega kluba Goran Brkić.

Goran Brkić je srbski nogometaš, ki je prva okrepitev zeleno-belih v novi sezoni. "Bil sem navdušen. Pogovori so potekali z Mladenom Rudonjo, s katerim sem hitro našel skupen jezik," je o svojem prihodu v Ljubljano dejal 26-letni vezist. Ta je nase opozoril z dobrimi igrami v minuli sezoni prvenstva Bosne in Hercegovine.

"Ja, s pravkar končano sezono sem res zadovoljen. Rad bi se zahvalil nekdanjim delodajalcem in soigralcem, da sem v bistvu danes lahko tukaj," je dejal Brkić, ki je v minuli sezoni nosil dres kluba Mladost Doboj Kakanj. Ta je osvojil osmo mesto.

Brkić je v zadnji sezoni na 29 prvenstvenih tekmah dosegel 10 golov ter zbral pet asistenc, kar je odličen podatek za igralca sredine igrišča. V pokalnem tekmovanju je odigral šest tekem, v svojo statistiko pa vpisal dva zadetka in asistenco.

Prvih trinajst let svoje nogometne poti je sicer preživel v domačem OFK Beograd, kjer je vadil pod vodstvom priznanih trenerjev, med katerimi izpostavlja Zvezdana Terzića. Pred odhodom v Mladost je branil barve Metalca. Bil je standardni član mlajših reprezentanc Srbije, kjer je nosil tudi kapetanski trak.

Olimpija je sicer včeraj začela kratke poletne priprave, ki jih bodo nogometaši opravili v Ljubljani in na Gorenjskem. Dogovorjene so tudi že prijateljske tekme, ki pa jih bo manj kot v preteklosti, saj časa ni na pretek. Četo novega stratega Igorja Bišćana prva uradna preizkušnja namreč čaka že konec meseca v prvem krogu kvalifikacij za ligo Evropa.

Komentarjev 1
  • Avatar roksa
    roksa 17:45 10.junij 2017.

    ...zopet srbska posla.....FK Olimpija, BEOGRAD...