Šport > Nogomet
1 ogledov

Prihaja čas vaše prevlade!

Velikonja_Fotosi_spo_270708 Žurnal24 main
Fantje, rojeni v letih 1988 in 1989, bodo v letu 2009 morali prevzeti glavne vloge v slovenski nogometni ligi. Nadarjenih je veliko, uspelo bo le peščici. Nekaterim pa naj bi bil uspeh usojen.
Milijoni, trak, stagnacija
Za prvega med enakimi velja Rene Mihelič . Mariborski up, ki so ga pri vodilni ekipi prvenstva v preteklosti preveč obremenili, se počasi pobira. Pritisk kapetanskega traku in milijonske odškodnine je bil prevelik. Ko so pri sedemkratnih državnih prvakih razbremenili Miheliča, je ta spet začel igrati na prej znanem nivoju. Pred časom je bil celo del reprezentance. Selektor Matjaž Kek verjame, da bo v prihodnje spet tako. "Nihanja v igri so značilna za mlade igralce. V zadnjem času je spet našel pravo formo. Gre za enega od bolj nadarjenih igralcev pri nas."

Tudi minutaža je eden od pokazateljev, iz kakšnega testa je kdo. © Sportnet

 
Bačinovič presenetil
Mihelič se odlično dopolnjuje z leto mlajšim Arminom Bačinovičem . Defenzivni vezist je s svojimi igrami očaral mariborske navijače. "Bačinovič je najprijetnejše presenečenje jeseni," pravi Kek. Jesen pa bi najraje pozabil vezist Interblocka Dejan Gerič . Njegov razvoj je zaustavila poškodba gležnja. Po operaciji bo za spomladanski del povsem nared.

 
 

V zadnjem času je spet našel pravo formo. Gre za enega od bolj nadarjenih igralcev pri nas.

Matjaž Kek o Reneju Miheliču

 
Branilec, ki zna igrati
Slovenska izbrana vrsta je najbolj tanka v zadnji vrsti, zato je aktualen tudi Gregor Balažic . Prekmurec na začasnem delu v Novi Gorici je kot najstnik odšel s trebuhom za kruhom v tujino, a se pri Benfici in Espanyolu ni uveljavil. "Nase je opozoril že pri 15 letih. Igral je tudi v zvezni vrsti, tehnično je dober. Lahko gradi iz zadnje vrste," o stebru goriške obrambe pravi nekdanji selektor mlade reprezentance Branko Zupan . V napadu največ obeta strelec desetih golov Etien Velikonja . V končnici prvenstva je sicer padel v formi in v zadnjih petih tekmah zadel le enkrat. Nov izdelek goriške šole se mora pred drugim delom sezone predvsem psihično in fizično spočiti. Hitri Velikonja bi idealnega partnerja našel v visokem Patriku Bordonu , ki se je po neuspešni epizodi pri italijanskem Lecceju spet vrnil v Koper . V nadaljevanju sezone bi se moral povsem uveljaviti. Največ pa bo, kot tudi pri vseh ostalih, odvisno od njega samega.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.