Šport > Nogomet
16 ogledov

Prihaja novi val

Žurnal24 main
V kvalifikacijah za EP 2012 bo slovenska izbrana vrsta najbrž doživela nekaj osvežitev. Čeprav trenutna zasedba še zdaleč ni stara, se bodo v širši igralski kader začeli prebijati nekateri mlajši nogometaši.

V osrednji obrambi bi se trenutno izbrancem Matjaža Keka lahko približal le novopečeni branilec Maribora Aleksander Rajčevič (23 let). Da ga ceni, je selektor pokazal tudi s tem, ko ga je uvrstil na širši seznam pred svetovnim prvenstvom. Več možnosti za hitri vpoklic ima bočni branilec Matija Škarabot (22 let), ki bo v novi sezoni povečal slovensko kolonijo v belgijskem Gentu.

Slovenska ekipa, ki je začela tekmo z Anglijo, je bila v povprečju stara 26,7 leta.

Vezistov v izobilju
Največ obetavnih mladcev v Sloveniji prihaja iz zvezne vrste. Veliko si lahko obetamo od dvojca Rajko Rep – Nik Omladič, ki bosta, kot kaže, vsaj še pol leta teptala slovenske zelenice. Oba sta sodobno, napadalno usmerjena igralca zvezne vrste z dobro izpiljeno tehniko. Rep je star 20 let, nastopa za Celje, prav toliko pomladi šteje Omladič, ki brca za Olimpijo. Konkurenco na bočnih položajih pa bo verjetno kaj kmalu okrepil član italijanske Genoe Dejan Lazarević (20 let), ki se bo v novi sezoni nadejal pravega preboja v člansko konkurenco.

Preboj Velikonje
Veliko bomo pričakovali tudi od Etiena Velikonje (21 let). Napadalec Gorice se je vrnil po hudi poškodbi in bo v naslednjih mesecih iskal strelsko formo. Če se približa ravni, na kateri je že igral, bo zlahka našel klub onstran slovenskih meja. Je zelo nadarjen napadalec z nosom za gol, v sezoni 2008/09 je bil tudi prvi strelec slovenske lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.