Šport > Nogomet
1 ogledov

Prihajajo Ancelotti, Villa in Žirkov

Carlo Ancelotti bo v novi sezoni vodil angleškega prvoligaša s Stamford Bridgea. Žurnal24 main
Londonski premierligaš Chelsea bo poleti doživel precej sprememb. Ruski bogataš Roman Abramovič bo odvezal vrečo z denarjem in pošteno okrepil moštvo.

Skorajda ni več dvoma o tem, da bo v novi sezoni Chelsea vodil sedanji strateg Milana Carlo Ancelotti. In ta bo imel na voljo veliko milijonov za okrepitve. Že res, da si Italijana želijo tako pri madridskemu Realu kot pri Bayernu, a pričakovati gre, da bo trenutno najbolj iskan trener na stari celini sprejel triletno pogodbo, ki mu jo je na mizo postavil prvi mož kluba Roman Abramovič. Tako bo Ancelotti nasledil Nizozemca Guusa Hiddinka, ki se bo povsem posvetil selektorskemu stolčku ruske izbrane vrste. Prihodnje leto bo v JAR svetovno prvenstvo in preveč tvegano bi bilo, če bi Hiddink hkrati opravljal delo trenerja v klubu in selektorja v izbrani vrsti.

Na vrhu Villa in Žirkov
Abramovič si je v zadnjih mesecih ogledal veliko tekem svojega moštva in ni skrivnost, da bo imel Ancelotti na voljo veliko denarja za okrepitve v napadu. Na vrhu seznama želja za novo sezono je Valencijin napadalec David Villa. Španski prvoligaš je pozimi zavračal možnosti za igralčev odhod, a se nahaja v velikih finančih težavah. Zato je veliko možnosti, da bo sprejel Chelseajevo ponudbo v višini 40 milijonov funtov. Prav tako bo v klub iz moskovskega CSKA prišel ''ruski Ronaldinho'' Jurij Žirkov, ki je tarča modrih že vse od lanskega evropskega prvenstva. Cena: 15 milijonov funtov.

Želijo si Torresa, Teveza in Adebayorja
V zadnjih dneh se na Otoku omenja možnost, da bi modri dres lahko oblekli še Fernando Torres (Liverpool), Emmanuel Adebayor (Arsenal) in Carlos Tevez (Manchester United). A to spada bolj v področje znanstvene fantastike. Še najbolj verjeten je prestop Adebayorja, ki bo po nekaterih informacijah na voljo za približno 20 milijonov funtov. Chelsea pa ne bo le kupoval. Nekaj denarja bo prihranil tudi s prodajo. Med kandidati za odhod se najpogosteje omenjajo Florent Malouda, Nicolas Anelka in Deco.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.