Šport > Nogomet
16 ogledov

Prijateljski obračun med Slovenijo in Grčijo

slovenija srbija  birsa ljubijankić Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.30 igrala prijateljsko tekmo z grško izbrano vrsto, ki se pripravlja na nastop na evropskem prvenstvu na Poljskem in v Ukrajini. Tekmo bosta ekipi odigrali v avstrijskem Kufsteinu.

Selektor Slaviša Stojanović je za "grško akcijo" vpoklical vratarje Vida Belca, Jasmina Handanovića, Samirja Handanovića in Jana Oblaka, branilce Gregorja Balažica, Miša Brečka, Boštjana Cesarja, Bojana Jokića, Dejana Kelharja, Andraža Struno in Marka Šulerja, veziste Armina Bačinovića, Josipa Iličića, Kevina Kampla, Andraža Kirma, Jasmina Kurtića, Darijana Matića, Aleša Mertlja, Aleksandarja Radosavljevića, Mirnesa Šišića in Dareta Vršiča ter napadalce Valterja Birso, Zlatka Dedića, Zlatana Ljubijankića, Tima Matavža in Etiena Velikonjo.

Slovenska ekipa se je pripravljala v Avstriji v Fulpmesu, kjer je opravila osem treningov. Večjih težav s poškodbami svojih igralcev Stojanović ni imel, tako da bo na obračunu z Grki, ki bo tretja tekma pod Stojanovićevim vodstvom po ZDA in Škotski, lahko računal na vse poklicane nogometaše.

Slovenija bo do septembrskega začetka kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 igrala le še eno pripravljalno tekmo, in sicer 15. avgusta z Romunijo v Ljubljani. Prvi kvalifikacijski dvoboj pa bo igrala 7. septembra prav tako v Stožicah proti Švici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.