Šport > Nogomet
1706 ogledov

Prijela se je za srce in zgrudila, takšno je njeno stanje

Linda Caicedo Epa
Kolumbijska nogometašica si je, kot so sporočili iz njenega tabora, hitro opomogla.

Ena najboljših kolumbijskih nogometašic Linda Caicedo je v četrtek med treningom na svetovnem prvenstvu v Avstraliji omedlela. Kmalu je prišla k zavesti, nato pa so 18-letnico prepeljali v bolnišnico. Danes so iz kolumbijskega tabora sporočili, da si je njihova nogometašica že opomogla, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Linda je v redu. To je bil le enkraten zaplet in vse je mimo. Linda je zelo pomembna za našo igro," je na novinarski konferenci nedeljsko pred tekmo z Nemčijo povedal selektor Nelson Abadía.

Nogometašica madridskega Reala se je med treningom zgrudila na terenu, po pregledu pa je jasno, da bo lahko še naprej igrala za reprezentanco, ki je na uvodni tekmi SP ugnala Južno Korejo z 2:0.

"Do zapleta je prišlo zaradi preutrujenosti in stresa. Svetovno prvenstvo ima prav poseben pomen, zato so zahteve večje. Ima šele 18 let," je o še dodal Abadia.

Nikakor pa Kolumbijci zdravstvenih težav nogometašice ne smejo jemati zlahka. Nekaj podobnega se ji je zgodilo že lani po menjavi na eni od tekem prvenstva Copa America, kjer je prav tako potrebovala zdravniško pomoč. Pred tremi leti pa je premagala raka na jajčnikih, a se po kemoterapiji in šestmesečnem okrevanju vrnila v nogomet.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.