Šport > Nogomet
8 ogledov

Prijeli so ju na slovensko-hrvaški meji

Mamić Srbija Hrvaška Beograd Marakana Goran Stanzl/PIXSELL
Predsednik in trener Dinama sta se zaradi miru v klubu, kot so sporočili iz Dinama, vrnila na Hrvaško. Na poti so ju prestregli policisti.

Hrvaški policisti so danes prijeli vodilni dvojček zagrebškega nogometnega moštva Dinamo, brata Zdravka in Zorana Mamića, ki sta se zaradi pravosodne preiskave proti njim predčasno vrnila s priprav kluba v Prekmurju. Brata Mamić sumijo podkupovanja in utaje davkov, s katerimi naj bi oškodovali klub in državo za več kot 17 milijonov evrov.

Hrvaški urad za boj proti korupciji in organiziranem kriminalu (Uskok) je v petek zvečer objavil, da so sprožili uradno preiskavo proti dvema izmed najvplivnejših oseb v hrvaškem nogometu bratoma Mamić ter proti izvršnemu direktorju Hrvaške nogometne zveze (HNS) Damirju Vrbanoviću in delavcu davčne uprave Milanu Pernarju.

Brata Mamić so prijeli takoj po njunem prihodu na hrvaško ozemlje ob navzočnosti njunih odvetnikov. Napovedali so, da bodo v današnjih pogovorih s preiskovalci odgovorili na vsa vprašanja z namenom dokazovanja nedolžnosti, so objavili na spletni strani Dinama.

Vrbanovića so prijeli v petek na zagrebškem letališču, ko se je s poti vrnil na Hrvaško. Za njega kot tudi za brata Mamić je protikorupcijski urad zahteval pripor. Prvoobtoženec v primeru je Pernar, ki je zaradi suma sprejemanja podkupnine, že v zagrebškem preiskovalnem zaporu.

Uskok bremeni Vrbanovića, ki je bil dolgoletni direktor Dinama, ter Pernarja, da so skupaj z bratoma Mamić oškodovali Dinamo za najmanj 117,8 milijonov kun (15,5 milijonov evrov), državni proračun pa vsaj za 12,4 milijonov kun (1,6 milijonov evrov). Malverzacije naj bi potekale šest let.

Hrvaški mediji danes omenjajo, da so pod drobnogledom preiskovalcev domnevne nepravilnosti pri prodaji dveh nekdanjih Dinamovih igralcev in znanih hrvaških nogometašev Luke Modrića in Milana Badlja.

Komentarjev 1